Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Πορεία μεταγκατάστασης...

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνδημότισσες, Συνδημότες

Τον τελευταίο μήνα έχει γίνει πολύς λόγος για τις μετεγκαταστάσεις των Τ.Δ. Ποντοκώμης (Δ.Δ.Υψηλάντη) και Μαυροπηγής (Δ.Πτολεμαίδας). Μία όμως περίπτωση μετεγκατάστασης που μας προβληματίζει εδώ και πολλά χρόνια είναι αυτή της πρώην Κοινότητας Κλείτου του Δήμου Ελλησπόντου.
Την Δευτέρα μάλιστα 9 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής στον οικισμό του νέου Κλείτου.
Όλοι μας γνωρίζουμε τα προβλήματα που προέκυψαν και συνεχίζουν να προκύπτουν – κυρίως οικονομικά – σε ότι αφορά την εκτέλεση τους.
Και εδώ προκύπτει το γιατί.

Συνδημότισσες, Συνδημότες
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου θέλοντας να συμβάλει στην δημιουργία ενός «υγιούς περιβάλλοντος» στα πλαίσια της μετεγκατάστασης με διαφανείς όρους, προς όφελος των κατοίκων του Τ. Δ. Κλείτου και γενικά του Δήμου Ελλησπόντου θέτει τα εξής ερωτήματα με αποδέκτες:

1. Προς την Δ.Ε.Η.

Να μας ενημερώσει για το ακριβές οικονομικό κόστος που επιβάρυνε την επιχείρηση σε ότι αφορά τις απαλλοτριώσεις και με ποιες διαδικασίες καταβλήθηκε το ποσό στον Δήμο(ακούγεται ότι το ύψος του ποσού που καταβλήθηκε ανήλθε στα 8,5 εκατ. ευρω).

2. Προς τον Δήμο Ελλησπόντου (Δήμαρχος)

Þ Ο κ. Σανίδης οφείλει να μας παρουσιάσει τον «φάκελο του έργου Κλείτου» όπου εκεί φαίνονται αναλυτικά τα χρήματα που έχουν δοθεί για τα έργα υποδομής στον νέο οικισμό και αν ισχύει αυτό που κατά καιρούς έχει ειπωθεί από τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Κ. Τσανακτσίδη, ότι μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων δόθηκε σε έργα που έχουν γίνει στα υπόλοιπα Τ.Δ. του Δήμου(με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων).
Þ Τι έχει δοθεί από την Νέα Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα για τα έργα υποδομής του νέου οικισμού και ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης.

Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε την πραγματική εικόνα για το όλο ζήτημα που έχει προκύψει από την μετεγκατάσταση του Κλείτου και έχει προβληματίσει πολύ έντονα όχι μόνο τους κατοίκους του Τ.Δ. Κλείτου αλλά του Δήμου γενικότερα. Σε διαφορετική περίπτωση που δεν απαντηθούν τα πιο πάνω σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Συνδημότισσες, Συνδημότες
Οι αιρετοί άρχοντες του τόπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν άμεσα τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα η πορεία μετεγκατάστασης του Κλείτου και να ενημερώσουν το σύνολο των κατοίκων του Δήμου για το όλο θέμα.
Μόνο έτσι θα πάψουν να υπάρχουν «σκιές» και «σκανδαλολογία» σε μια κοινωνία που βιώνει πολλά προβλήματα.

Το Γραφείο Τύπου Της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δήμου Ελλησπόντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top