Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Στον εισαγγελέα για τις κινητοποιήσεις του….2007!!!!...

Με μια κίνηση που ασφαλώς έρχεται να δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αλλά και προβληματισμό, η διοίκηση της ΔΕΗ φαίνεται πως μετά τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου, έχει βάλει στο «στόχαστρό» της και εκείνους της Ακρινής! Έτσι, εδώ και τέσσερις ημέρες, ξεκίνησε η προσέλευση για κατάθεση στην Ασφάλεια Πτολεμαϊδας 29 συνολικά ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στις δυναμικές κινητοποιήσεις του…Ιουνίου του 2007, στους ταινιόδρομους μεταφοράς λιγνίτη και τέφρας της ΔΕΗ! Αίτημα των κατοίκων και του ιδιαίτερα δραστήριου Συλλόγου Περιβάλλοντος της περιοχής είναι, φυσικά, η έναρξη των διαδικασιών για τη μετεγκατάσταση του οικισμού της, την οποία είχε εξαγγείλει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και άλλοι τοπικοί φορείς, αλλά ουδέποτε ξεκίνησε!
Φυσικά, η κίνηση της ΔΕΗ να στραφεί δικαστικά κατά των κατοίκων, σχεδόν 22 μήνες μετά τις κινητοποιήσεις προκαλεί πολλά ερωτηματικά και απορίες, κάτι που επισημαίνει, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής Κώστας Πουτακίδης. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «ίσως ενόψει της άνοιξης και ενδεχομένως και νέων κινητοποιήσεων, κάποιοι θέλουν να μας φοβίσουν. Εμείς δηλώνουμε πως δεν πτοούμαστε και λέμε όχι στην όποια προσπάθεια φίμωσης! Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, έστω και αν η ΔΕΗ επιχειρεί να μας σταματήσει με δικαστικές αποφάσεις».
Να σημειωθεί πως οι τότε κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ακρινής ήταν ιδιαίτερα δυναμικές και λίγο έλειψε να υπάρξει και αστυνομική επέμβαση των ΜΑΤ, η οποία αποφεύχθηκε την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή.
Πηγή: Πρωινός Λόγος-Παναγιώτης Πλιάτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top