Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Εντονες αντιδράσεις από 22 περιβαλλοντικές οργανώσεις

Με μία ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση, που υπογράφεται από 22 περιβαλλοντικές οργανώσεις, το Οικο-δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στην κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας στην περιοχή.
«Την ώρα που η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη (σ.σ.: RWE) φρενάρισε τις ανθρακικές της επενδύσεις, ο κ. Φώλιας μία μόλις μέρα πριν από την έξοδό του από το υπουργείο Ανάπτυξης προσέφερε στην Ηρων Συμμετοχική Α.Ε. την άδεια παραγωγής 460 MW ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται πως το θέμα δεν είναι νομικό ή διαδικαστικό αλλά αφορά την κρίσιμη επιλογή ανάμεσα στη «μαύρη» και την «πράσινη» ανάπτυξη.
«Είμαστε υπότροποι στις εκπομπές CO2, και πρέπει να συγκρατήσουμε τη λιγνιτική μας παραγωγή, με δεδομένο ότι έχουμε στην περιοχή τις δύο πιο ρυπογόνες μονάδες στην Ευρώπη», είπε στο «Εθνος» ο εκπρόσωπος του Οικο-δικτύου, πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, Λ. Τσικριτζής και προσέθεσε: «Πέρα απ αυτό, τίθενται μια σειρά από ζητήματα όπως η τροφοδοσία του κάρβουνου και η επάρκεια των αποθεμάτων, οι υπόγειοι υδροφορείς που έχουν υποστεί καθίζηση σε όλη τη λεκάνη, αλλά και η αρνητική εμπειρία που έχουμε από τη ΔΕΗ στο θέμα των αποκαταστάσεων».

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top