Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Σαφές το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος...


Την ανάγκη να διατηρήσουν οι κάτοικοι της Μαυροπηγής την ιστορική μνήμη και τον κοινωνικό τους ιστό μεταφερόμενοι όλοι σε έναν χώρο και όχι να περιπλανηθούν ανά τη χώρα τόνισε ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, μετά το αποτέλεσμα του τοπικού δημοψηφίσματος για την επιλογή του χώρου μετεγκατάστασης του οικισμού. Δήλωσε αποφασισμένος να συνεργαστεί άριστα με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο θέμα φορείς προκειμένου να διεκπεραιωθούν ταχύτατα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε «να γίνουν γρήγορα χειροπιαστά τα όνειρα και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας».
Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες του τοπικού δημοψηφίσματος της Μαυροπηγής και την ομαλή εξέλιξη του, θεωρώντας εξ ίσου σημαντικό το γεγονός ότι η απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος επέλεξε έναν χώρο του Δήμου Πτολεμαίδας. «Πιστεύω ότι με τη διαδικασία αυτή έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα σε σχέση με αυτό που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά χρόνια να πάνε στις νέες τους εστίες και να δημιουργηθεί ένας νέος οικισμός όπου θα στεγάσουν τα όνειρα τους και θα μπορέσουν να σχεδιάσουν τη ζωή τις δραστηριότητες τους και ευρύτερα το μέλλον μας ως κοινωνία». Ο Γιώργος Δακής δήλωσε ότι θα συνεργαστεί τόσο με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Ανδρέα Λεούδη, τον Δήμο Πτολεμαίδας και τον δήμαρχο Γρηγόρη Τσιούμαρη, το Τοπικό Συμβούλιο Μαυροπηγής καθώς και με τη ΔΕΗ όπου απαιτείται ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί της μετεγκατάστασης. Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διαμόρφωση ενός ξεκάθαρου εκλογικού αποτελέσματος, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι το αίτημα είναι χρόνιο ήρθε η ώρα να μετουσιωθεί σε πράξη, συναισθανόμενοι όλοι τη βαρβαρότητα και την σκληρότητα μιας τέτοιας διαδικασίας. Φάνηκε πεπεισμένος ότι ο νέος οικισμός θα αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία της πατρίδας μας όπου θα επιθυμούν να διαβιώσουν και άλλοι κάτοικοι εκτός της Μαυροπηγής , αφού θα δομηθεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και με τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία και η επιστήμη. Επέμενε στην αναγκαιότητα του ενιαίου χώρου για όλους τους κατοίκους της Μαυροπηγής με βάσει και τις διαπραγματεύσεις που έγιναν μεταξύ της ΔΕΗ και των κατοίκων ορίζοντας έναν οργανωμένο χώρο ύστερα από το δημοψήφισμα για πολλούς λόγους με σπουδαιότερους την διατήρηση του κοινωνικού ιστού, της ιστορίας και της παράδοσης αλλά και για την αναγκαιότητα οι οικισμοί αυτοί να παραμείνουν μελλοντικά ζωντανοί, τονώνοντας την καθημερινότητα του τόπου. «Δεν θα θελα σε καμία περίπτωση οι συμπολίτες μας που υφίστανται την βαρβαρότητα της μετεγκατάστασης να πάρουν κάποιες αποζημιώσεις και να πάνε επαίτες στο ένα και στο άλλο μέρος της πατρίδας μας για να αποκτήσουν μια στέγη ξοδεύοντας τα χρήματα τους σε διάφορες πλευρές χωρίς να έχουμε κρατήσει και να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και τον κοινωνικό ιστό».
Εξ άλλου ο Παναγιώτης Πλακεντάς πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης κατέστησε σαφές ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την μετεγκατάσταση του οικισμού της Μαυροπηγής στο «Κουρί» Πτολεμαΐδας είναι σαφές και δεν επιδέχεται άλλη ερμηνεία.

Πηγή: Πρωινός Λόγος- Μαίρη Κεσκιλίδου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

otan ehis tetious ""dimosiografous ""san tin Meri ti tous thes tous koukouloforous .Krima.

 
back to top