Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Η Ποντοκώμη σήμερα 22/12/2008...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ke i eksegersi sta zoniana pro ton pilon mas
ΠΡΟΣ
Υπουργό Ανάπτυξης
κ. Φώλια Χρήστο
ΑΘΗΝΑ


Κοινοποίηση:

* Γραφείο Πρωθυπουργού
* ΔΕΗ Α.Ε. Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο κ. Αθανασόπουλο Παναγιώτη
* Βουλευτές του Νομού Κοζάνης
* Γεν. Δ/ντή Ορυχείων κ. Μελά Κων/νο
* Τύπο


Θέμα: Τροποποίηση Νόμου Προσλήψεων Μονίμου Προσωπικού στη ΔΕΗ»


κ. Υπουργέ,

Αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα που αφορά την ποσόστωση στις προσλήψεις της ΔΕΗ στην περιοχή μας. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις, τόσο από μέρους μου όσο και από άλλους φορείς και ειδικότερα από το Δήμαρχο Πολεμαΐδας, δεν υπήρξε ούτε αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος, ούτε καν το ενδιαφέρον ή η στοιχειώδης ευγένεια να μας απαντήσετε αν υπάρχει η σκέψη ή η πρόθεση για εξέταση των αιτημάτων μας.
Αντιλαμβάνεστε ότι οι απαιτήσεις που έχουμε από εσάς είναι αυξημένες, όχι βέβαια μόνο διότι είστε ο αρμόδιος υπουργός, αλλά και επειδή τυγχάνετε και γνώστης των ιδιαιτεροτήτων και των προβλημάτων της περιοχής μας. Καταγόμενος και εσείς από τη Δ. Μακεδονία αναμέναμε από εσάς και περισσότερη ευαισθησία αλλά και καλύτερη κατανόηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Είναι αδιανόητο το ενεργειακό κέντρο της χώρας να αντιμετωπίζεται πάντα σαν ο φτωχός συγγενής.
Δεν μπορεί η Πτολεμαΐδα να συνεχίσει επ’ άπειρον να αποτελεί το μαύρο πρόβατο και η πόλη που δέχεται αδιαμαρτύρητα αποφάσεις που την υποβαθμίζουν. Όλη η Ελλάδα μας γνωρίζει σαν την πόλη της τέφρας, των ορυχείων, της μόλυνσης. Είναι επίσης γνωστό ότι εδώ και πενήντα χρόνια η πόλη έχει κυριολεκτικά περικυκλωθεί από τα ορυχεία της ΔΕΗ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Όταν λοιπόν υπάρχει τέτοια υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής, είναι λογικό να υπάρχουν και κάποιες απαιτήσεις από την πολιτεία. Μια πολιτεία που αδιαφόρησε τόσα χρόνια, οδηγώντας την περιοχή σε ποσοστά ρεκόρ στην ανεργία.
Σε απόλυτη συνεργασία κυβερνήσεις και διοίκηση της ΔΕΗ δημιούργησαν ένα πλαίσιο προσλήψεων που πλέον είναι αναχρονιστικό, άδικο και αναποτελεσματικό. Με την καθιέρωση των λεγόμενων πληττόμενων χωριών θέλησαν να βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους που πράγματι υπέστησαν ζημιά από την παρουσία της ΔΕΗ στις περιοχές τους. Όμως δεν είναι δυνατόν να δίνονται αποζημιώσεις, να προσλαμβάνονται εκατοντάδες από ένα χωριό, να γίνεται μετεγκατάσταση και η ποσόστωση να συνεχίζει να υπάρχει επ’ αόριστον. Και δεν μπορεί βέβαια την ίδια στιγμή κάποια άλλα χωριά που έχουν την εξορυκτική δραστηριότητα είκοσι (20) μέτρα από τις αυλές τους να μη δικαιούνται θέσεις εργασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Δ.Δ. Μαυροπηγής. Οι κάτοικοι αυτής της κοινότητας κυριολεκτικά ζουν μέσα στα εργοστάσια της ΔΕΗ. Παραχώρησαν με το «έτσι θέλω» τα χωράφια τους και με την πρόσφατη απόφαση και το παραπλήσιο δασάκι. Και όμως εντελώς άδικα η ποσόστωση στις προσλήψεις είναι τόσο μικρή, ώστε τουλάχιστον 150 κάτοικοι να είναι άνεργοι.
Οι εποχές της ανοχής και της σιωπής τελείωσαν, και όποιος δεν ακολουθήσει τα κελεύσματα του σήμερα θα αποβληθεί από την κοινωνία και θα επικριθεί από αυτούς που μέχρι χθες του απέδιδαν τα εύσημα. Σύντομα οι μαύρες σημαίες θα είναι σε πρώτο πλάνο και απέναντι σας δε θα έχετε άδικα διαμαρτυρόμενους πολίτες αλλά ανθρώπους που βλέπουν να τους κλέβουν το μέλλον. Ανθρώπους που αποφάσεις και συμφέροντα απρόσωπων εταιριών στιγματίζουν τη ζωή τους και το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια.
Για άλλη μια φορά, κ Υπουργέ, σας καλώ να πάρετε τις απαραίτητες αποφάσεις για την άρση της αδικίας ετών.
Αλλάξτε την ποσόστωση που ισχύει στην περιοχή. Πρότασή μας είναι ποσοστό 50% των προσλήψεων να αφορά την πόλη της Πτολεμαΐδας και το άλλο 50% στα πληγέντα Διαμερίσματα.
Συνυπολογίστε στην ποσόστωση του Δ.Δ. Μαυροπηγής το δασάκι που σταδιακά θα παραχωρηθεί στην επόμενη 5ετία.
Δώστε προτεραιότητα στις προσλήψεις στην πόλη που περισσότερο υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Δώστε την ευκαιρία να ανασάνει αυτός ο κόσμος. Ζητάμε ισονομία και δικαιοσύνη. Ζητάμε μια ευκαιρία για πρόοδο και ανάπτυξη.
Γνωρίζω ότι έχετε όλη την καλή διάθεση, την εμπειρία και τη γνώση να αντιμετωπίσετε το ζήτημα, γι’ αυτό και ευελπιστώ ότι σύντομα θα δώσετε την απαιτούμενη λύση.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Πτολεμαΐδας

Ανδρεάδης Κων/νος

 
back to top