Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μετεγκατάσταση της Αχλάδας προτείνει ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας στο περιφερειακό συμβούλιο...

Την απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ορυχείου της Αχλάδας στη Φλώρινα, πρότεινε ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακης κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου το βράδυ της Δευτέρας.
Ο κ. Δακης τόνισε πως η μελέτη που ήρθε προς έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο είναι ίδια περίπτωση με αυτή της Μαυροπηγής και πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί το σύνολο του κοιτάσματος (που βρίσκεται όχι μόνο γύρω από τον οικισμό αλλά και κάτω από αυτόν) που σημαίνει μετεγκατάσταση του οικισμού.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του συμβουλίου Γιάννης Παπαιορδανιδης τόνισε πως "πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργία του ορυχείου και τα δικαιώματα των πολιτών της περιοχής και πως θα πρέπει να ξεκινήσει ένας εξαντλητικός διάλογος για να δούμε τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας".
Στη συνεδρίαση παραβρεθήκαν πολλοί κάτοικοι της Αχλάδας οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον του οικισμού και επιθυμούν να μετεγκατασταθει ο οικισμός. Απο την ψηφοφορια για τη γνωμοδοτηση της ΜΠΕ, αποχωρησε ο συμβουλος της αντιπολιτευσης Γιωργος Αδαμιδης, ο οποιος καλεσε τους κατοικους να αναλογιστουν τι πραγματικα επιθυμουν. "Θελετε να κλεισει το ορυχειο και να βρεθειτε στο δρομο η οχι.
Να σημειωθεί πως στην αρχή της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα για την κατολίσθηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο ορυχείο Μαυροπηγής, ζητώντας την άμεση σύγκλιση του αρμοδίου οργάνου για να παρθούν σημαντικές αποφάσεις.

Πηγή: www.kozani.tv - Σωκράτης Μουτιδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top