Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Στασιμότητα στο θέμα της μεταφοράς των πυλώνων της ΔΕΗ στην ΖΕΠ από το Δήμο Κοζάνης...


Έντονη ανησυχία προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Ποντοκώμης η αδράνεια του Δήμου Κοζάνης ως προς το έργο της μεταφοράς των Πυλώνων της ΖΕΠ από την περιοχή που επέλεξε η πλειοψηφία των κατοίκων για μετεγκατάσταση και τη δημιουργία του νέου οικισμού. Αν και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στις 27/8/09 ενέκρινε τη μετατόπιση των πυλώνων με συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη που αγγίζει τα 20 εκατ. ,δυστυχώς - ένα χρόνο μετά – τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι ελάχιστα.
Σε σχετική του επιστολή – την ίδια ημερομηνία - προς τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, ο Γενικός Δ/ντής Μεταφοράς της ΔΕΗ κ. Δ. Μπουσδέκης έθετε ως βασική προϋπόθεση για την κατασκευή του έργου την υλοποίηση κάποιων πρόδρομων ενεργειών από πλευράς Δήμου.

Συγκεκριμένα ζητούνταν η εξασφάλιση:

α. Των εδαφοτεμαχίων για την εγκατάσταση των νέων πυλώνων.

β. Της ζώνης δουλείας κατά μήκος της νέας όδευσης των γραμμών μεταφοράς.

γ. Τη σύνταξη , προώθηση, Θετική γνωμοδότηση και έγκριση των Περιβαλλοντικών Μελετών, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από την ισχύουσα νομοθεσία.

δ. Τη συναίνεση των συμπολιτών και των άλλων υπηρεσιών των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία εμπλέκονται στη νέο όδευση.

Κύκλοι της ΔΕΗ αναφέρουν ότι μέρος των παραπάνω «όρων και προϋποθέσεων» δεν προχώρησαν στο βαθμό που απαιτείται – για παράδειγμα η ζώνη δουλείας - ώστε η κατασκευή του έργου να καταστεί εφικτή, με αποτέλεσμα τʼ όλο εγχείρημα να παρουσιάζει έντονη στασιμότητα.
Με βάση τη σημερινή κατάσταση, κρίνεται αναγκαία η πραγματοποίηση μιας Τεχνικής σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμου, ΑΝ.ΚΟ, ΔΕΗ) ώστε να υπάρξει άμεση απεμπλοκή αλλά και κατάρτιση ενεργειών ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η περαιτέρω πορεία του έργου.

Πηγή: Kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top