Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Σε δίκη επτά κάτοικοι της Ακρινής για κατάληψη δρόμου...


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν επτά πολίτες της Ακρινής, εναντίον των οποίων η ΔΕΗ κατέθεσε μήνυση για τη συμμετοχή τους σε κατάληψη δρόμου, που πραγματοποίησαν πριν από επτά μήνες, υπερασπιζόμενοι το περιβάλλον, τις περιουσίες τους και την ασφάλεια της ζωής τους, που τίθενται σε κίνδυνο εξ' αιτίας των εξορρυκτικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης.
Διώκεται σύσσωμο το επταμελές διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής, ήτοι ο πρόεδρος Κώστας Πουτακίδης, ο αντιπρόεδρος Κώστας Αντωνιάδης, ο γενικός γραμματέας Αναστάσιος Ελευθεριάδης, ο ταμίας Κώστας Θωμαΐδης, καθώς και τα μέλη Χαράλαμπος Σισμανίδης, Θεόδωρος Αποστολίδης και Παύλος Πουτογλίδης. Οι ανωτέρω έλαβαν κλήσεις για απολογία, προκειμένου να παρουσιαστούν την περασμένη Κυριακή 11 τρέχοντος στο Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας για να απολογηθούν. Ζήτησαν όμως προθεσμία και τελικώς θα προσέλθουν για απολογία αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου.
Ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής κατηγορούνται για παρακώλυση εργασιών της ΔΕΗ, προκαλώντας άμεση οικονομική ζημιά, με την κατάληψη που πραγματοποίησαν σε δρόμο των ορυχείων στις 23/112009. Εγκαλούντες είναι ο διευθυντής του ΛΚΔΜ Παναγιώτης Νικολακάκος και ο προϊστάμενος του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, Γιάννης Ιωακείμ.
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής, τονίζει ότι «διωκόμαστε επειδή υπερασπιστήκαμε την τήρηση του συντάγματος και την εφαρμογή των νόμων, την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία των ιδιοκτησιών και του χωριού μας και πάνω απ? όλα την επιβίωση και την ίδια μας τη ζωή». Καταγγέλει ότι «η ΔΕΗ ΑΕ και οι νόμιμοι εκπρόσωποί της συνεχίζουν να δρουν και να συμπεριφέρονται με τη λογική ενός αναχρονιστικού και παρηκμασμένου αποικιοκρατικού μοντέλου με το οποίο γαλουχήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Τονίζει ότι «έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και διαθέτουμε ατράνταχτα στοιχεία και πειστήρια για τις αυθαιρεσίες της ΔΕΗ και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:
-Δεν θα ανεχτούμε άλλο την παραβίαση του συντάγματος και των νόμων.
-Δεν θα ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την υπονόμευση της ζωής μας.
-Δεν θα ανεχτούμε άλλο την καταστροφή των ιδιοκτησιών και την απαξίωση του χωριού μας.
-Δεν θα ανεχτούμε άλλο την προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας.
-Δεν είμαστε πειραματόζωα και δεν ανεχόμαστε πλέον την υποθήκευση της ζωής των παιδιών μας για τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ ΑΕ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και περιβάλλοντος Ακρινής, Κώστας Πουτακίδης, δήλωσε ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» και πρόσθεσε ότι «θα προσφύγουμε εμείς στα δικαστήρια εναντίον της ΔΕΗ, επειδή συνεχίζει να αδιαφορεί για την υγεία μας, για την ασφάλεια των κατοίκων, για το περιβάλλον και για τις περιουσίες μας». Πρόσθεσε ότι «είναι ψευδής ο ισχυρισμός της ΔΕΗ, ότι δήθεν καταλάβαμε ιδιωτικό δρόμο της ΔΕΗ μέσα στο ορυχείο. Ο δρόμος είναι επαρχιακός και κακώς η ΔΕΗ τον οικειοποιήθηκε δίχως να φτιάξει καινούργιο δρόμο».

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος-ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

1 σχόλιο:

nikos είπε...

somstμε τέτοια ..και άλλα... μετά ..μας λένε για αδέκαστη ....δικαιοσύνη

 
back to top