Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Οικολογική καθαριότητα...


Μερικές χρήσιμες συμβουλές για φιλική προς το περιβάλλον καθαριότητα.
Δεκάδες διαφορετικές συσκευασίες απορρυπαντικών στοιβάζονται στα ντουλάπια σας ενώ η χρήση τους πολλές φορές σας προκαλεί ξηροδερμία. Πολλά προκαλούν ενοχλητικές αναθυμιάσεις για τη μύτη και τα μάτια σας. Εμείς σας προτείνουμε μερικές οικολογικές αλλά και πιο οικονομικές λύσεις στην καθαριότητα του σπιτιού:

1. Αν το σουέτ ύφασμα του καναπέ σας λερώθηκε από λιπαρό λεκέ, βάλτε λίγο ξύδι σε ένα μπολ και με μια οδοντόβουρτσα τρίψτε σχολαστικά τον λεκέ. Τελειώνοντας περάστε με νωπό πανί το σημείο και θα δείτε ότι θα λάμψει και πάλι.
2. Αν τα κοινά απορρυπαντικά σας προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια στην καθαριότητα του σπιτιού. Με 10-15 σταγόνες αιθέριων ελαίων κέδρου, λεμονιού, λεβάντας σε 4 λίτρα νερού καθαρίστε το πάτωμα του σπιτιού σας.
3. Για αντισηψία και καθαρισμό των επιφανειών της κουζίνας και του μπάνιου διαλύστε 10-15 σταγόνες σε 100ml νερού και ψεκάστε όλες τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Για την κουζίνα χρησιμοποιήστε 10 σταγόνες περγαμόντο και 5 σταγόνες τεϊόδεντρου ενώ για το μπάνιο προτιμήστε κέδρο, αγριοκυπάρισσο και λεμόνι.
4. Θέλετε να μοσχομυρίζουν τα συρτάρια και οι ντουλάπες σας; Ράψτε μικρά σακουλάκια από λινό ύφασμα και βάλτε μέσα μερικά αποξηραμένα ματσάκια από δυόσμο, μέντα ή βασιλικό. Τοποθετείστε τα στα συρτάρια σας και το άρωμα των φυτών θα αναδύεται κάθε φορά που τα ανοίγετε και τα ρούχα σας θα μοσχομυρίζουν.
5. Τρίψτε με τις στυμμένες λεμονόκουπες που θα πετάγατε στα σκουπίδια, το νεροχύτη, το νιπτήρα καθώς και τις βρύσες σας. Ξεπλύνετε με λίγο νερό και θα δείτε ότι εκτός από το εξαιρετικό άρωμα, θα φύγουν και όλα τα άλατα.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top