Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Καθαρίστηκε το Κουρί...


Βοηθούμε, αλλά και απαιτούμε.
Σαράντα μεγάλες σακούλες με σκουπίδια μάζεψαν όσοι εθελοντές πήγαν την Κυριακή στο Κουρί μαζί με συνεργείο του Δήμου για να μαζέψουν τα σκουπίδια που άφησαν οι εκδρομείς της Πρωτομαγιάς.
Είναι απαράδεκτο το μεγαλύτερο πάρκο – άλσος της Κοζάνης να βρίσκεται σε αυτή την κατάντια. Το διαπίστωσαν και το κατήγγειλαν αγανακτισμένοι οι γέροντες εθελοντές του ΚΑΠΗ, τα μέλη των Οικολόγων και τα προσκοπάκια, που ανταποκρίθηκαν στην κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης και της Οικολογικής Κίνησης και ήλθαν να καθαρίσουν το δασάκι.
Ασυντήρητες εγκαταστάσεις, αυτοσχέδιες ψησταριές, σπασμένες περιφράξεις, εγκαταλειμμένες αθλητικές υποδομές. σκουπίδια κάθε είδους, Αυτή η θλιβερή εικόνα αποτελεί αντανάκλαση της αγωγής και του πολιτισμού μας. Είναι ντροπή για τους πολίτες και τις Αρχές του τόπου. Αποδεικνύει ακόμη μια φορά πόσο χαμηλά είναι στις προτεραιότητες μας ο Δημόσιος χώρος σε αντίθεση με τον Ιδιωτικό, πόσο λίγο μετρά το Συλλογικό αγαθό σε αντίθεση με το ατομικό, πόσο επικίνδυνη είναι και αντιδραστική είναι η νοοτροπία του «Ελληνάρα» που κάνει «ότι του γουστάρει χωρίς να δίνει λογαριασμό».
Να σημειωθεί ότι εκτός των επισκεπτών της Πρωτομαγιάς, σκουπίδια άφησαν και άλλοι εκδρομείς, ακόμη και σχολεία, γεγονός που γεννά και ερωτηματικά για τις ευθύνες όσων δασκάλων δεν επέβλεψαν αποτελεσματικά τον καθαρισμό του χώρου μετά το τέλος της εκδρομής.
Αναπάντητο επίσης παραμένει το ερώτημα τι θα γίνει με το έργο συντήρησης και αναβάθμισης όλου του άλσους. Η μελέτη από το Δασαρχείο έχει κατατεθεί εδώ και καιρό και το έργο έχει ενταχτεί στον Πόρο Ανάπτυξης για χρηματοδότηση με σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Κοζάνης. Είναι μια δουλειά που έπρεπε να γίνει εδώ και δέκα χρόνια ! Εξάλλου πρόκειται για ένα έργο που δένει γάντι με τους στόχους του Πόρου («βελτίωση περιβάλλοντος ποιότητας ζωής»). Γιατί ενώ έχει ενταχτεί στο ΕΑΠ 2007-2011 το έργο λιμνάζει στη Νομαρχία ; Πότε θα διατεθούν τα 300.000 που εγκρίθηκαν ; Του χρόνου το πενταετές πρόγραμμα του Πόρου τελειώνει (2011). Μήπως το κονδύλιο για το Κουρί πρόκειται «να βουλώσει άλλες τρύπες» ενόψει εκλογών το Νοέμβρη ;
Δεν θα συνεχίσουμε άλλο, γιατί δεν θέλουμε να επαναλάβουμε όσα είπαμε στην προηγούμενη ανακοίνωση μας για το θέμα.
Μπράβο στις γιαγιάδες και τους παππούδες του ΚΑΠΗ που ήλθαν να καθαρίσουν ότι πέταξαν τα … «εγγόνια» τους
Μπράβο στα προσκοπάκια που δούλεψαν με υπευθυνότητα επαγγελματία !
Μπράβο στον Ερυθρό Σταυρό που έστειλε τρεις εθελόντριες για κάθε ενδεχόμενο.
Μπράβο στους πολίτες που άφησαν την Κυριακάτικη «ζαχαρένια» τους και ήρθαν να βάλουν ένα χεράκι.
Μπράβο στους .. μόνιμους καθαριστές της Οικολογικής Κίνησης που δεν ξέρουν μόνο να διαμαρτύρονται, αλλά και να «βάζουν πλάτη» όποτε χρειαστεί.

31 -5-2010
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top