Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αυξηθούν, παγκοσμίως, κατά 43% μέχρι το 2035


Η απουσία διεθνών συμφωνιών για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου θα οδηγήσει σε αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την καύση κάρβουνου, αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 43%, παγκοσμίως, το 2035, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.
Στην ετήσια έκθεση για τις μακροπρόθεσμες ενεργειακές προοπτικές που έδωσε στη δημοσιότητα η Energy Information Administration (EIA) διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι παγκόσμιες εκπομπές από την καύση ορυκτών καυσίμων θα ανέλθουν σε 42,4 δισεκατομμύρια τόνους το 2035, από 29,7 δισεκατομμύρια τόνους το 2007.
Μεγάλος μέρος της αύξησης θα διαπιστωθεί σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως την Κίνα και την Ινδία όπου αναμένεται εκτίναξη της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια.
Παράλληλα, η EIA υπογραμμίζει ότι, λόγω απουσίας εθνικών πολιτικών για τις εκπομπές ρύπων και δεσμευτικών διεθνών συμφωνιών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα αναμένεται να αυξηθεί, το 2035, σε 206 τετράκις εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες (btu), από 132 τετράκις εκατομμύρια το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top