Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Πέρασαν 5,5, χρόνια από την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου...

Στις 10.06.2017 στο ορυχείο Αμυνταίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας έλαβε χώρα κατολίσθηση ευρείας κλίμακας η οποία περιέλαβε μεγάλο τμήμα της έκτασης εκσκαφής του ορυχείου. Η κατολίσθηση και οι μάζες οι οποίες μετατοπίστηκαν ήταν της τάξεως των 80 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές βλάβες μέρος του παγίου εξοπλισμού του ορυχείου αλλά και να προκληθεί μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.
Για την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου λίγους μήνες μετά ο Νίκος Στεφανής (Σεπτέμβριος 2017) κατέθεσε αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του ΕΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίουο , η οποία 2 μήνες μετά ζήτησε περισσότερες πληφορίες από τις Ελληνικές αρχές.

Αναφορά Ν.Δ.Στεφανή στο ευρ... by Σύλλογος Περιβάλλοντος και ...

5 χρονια μετα ακομα εκκρεμεί η απάντηση των ελληνικών. Γιατί άραγε;; Έχουν τίποτα να κρύψουν;;
Από την άλλη η ελληνικη δικαιοσύνη βάφτισε τις συνθήκες που προκάλεσαν την κατολίσθηση "αδιευκρίνιστες", το κακούργημα της κατολίσθησης που κόστισε εκατομμύρια ευρώ εγινε...πλημμέλημα (σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή) καταδίκασε το δικαστήριο τα επτά στελέχη της ΔΕΗ) και η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν εχει καμία αξία και το αδίκημα αυτό … παραγράφετε !!!
Ελλάς το μεγαλείο σου...

1 σχόλιο:

nikos είπε...

Από την εποχή που ο Κώστας Σημίτης έστελνε όποιον έγραφε για τα σκάνδαλά του και τις μίζες να τα καταγγείλει στον εισαγγελέα έχουν περάσει πολλά χρόνια και η μέθοδος έχει τελειοποιηθεί. Η Δικαιοσύνη καταλήγει να εμφανίζεται ως διαχειριστής των σκανδαλωδών απολήξεων της πολιτικής με τρόπο που ασπάζεται μεν την κοινωνική ανησυχία αλλά καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα. Τρακάρει συνεχώς σε «αδιευκρίνιστα», «νομικά αστήρικτα» και «τεχνικά δύσκολα». Δεν αμφιβάλλει ότι κάτι τρέχει, αλλά σχεδόν ποτέ δεν μπορεί να το βρει. Δεν παρουσιάζει απόλυτη άρνηση στο να κάνει τη δουλειά της, αλλά σε όλες τις υποθέσεις που άπτονται και εφάπτονται συγκεκριμένων ανθρώπων της εξουσίας η δουλειά της μοιάζει σαν άδειασμα της θάλασσας με καλάθι.

 
back to top