Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Μείωση της ισχύς των Σταθμών Ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τον άνθρακα…

Από το 2000 μέχρι το 2019, οι ΗΠΑ μείωσαν την ισχύ των Σταθμών Ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τον άνθρακα κατά 24,7%, η Ε.Ε. κατά 24,3%, ενώ η Ινδία αύξησε την ισχύ των εν λειτουργία αντίστοιχων Σταθμών κατά … 272% , η Κίνα κατά … 404,7% και συνολικά στον πλανήτη Γη η αντίστοιχη αύξηση ήταν 93,9%!!! Ενώ εμείς ? Το πρόβλημα ξεκίνησε στη χωρα μας με τον πρωταγωνιστή τον Σιμητη το τελείωσε ο Μητσοτάκης !!!
Στην πραγματική οικονομία της ελεύθερης αγοράς, οι τιμές αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία 25χρόνια που εφαρμόζεται η πολιτική της ΕΕ για απελευθερώσεις-ιδιωτικοποιήσεις.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Από το 1999, και προκειμένου να ανοίξει η αγορά ηλεκτρικού στην ιδιωτική κερδοσκοπία, άλλαξε δραματικά το μείγμα καυσίμου υπέρ του εισαγόμενου και πανάκριβου φυσικού αερίου. Σε συνδυασμό με την πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» και την ανεξέλεγτη εγκατάσταση ΑΠΕ από ιδιώτες διαμορφώθηκε το πιο ανορθολογικό, κοστοβόρο, αντιπαραγωγικό και αντιοικονομικό μοντέλο παραγωγής. Με έναν και μόνο κερδισμένο: τις αγορές….
Η συνολικη ζημία στον Τομέα Ενεργεία απο το 1999 (απελευθέρωση ενέργειας ,μετοχοποίηση ΔΕΗ) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ Τους Υπολογισμούς μου ΞΕΠΕΡΑΣΕ το αστρονομικ- 1 Τρις Ευρώ !!!!

του Ν.Δ.Στεφανη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top