Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Η (Δ)ΕΗ Α.Ε διαψεύδει δημοσίευμα για "σπαστές" αναθέσεις έργων...

"Ανακριβές" και "παραπλανητικό" χαρακτηρίζει η ΔΕΗ χθεσινό δημοσίευμα του έντυπου Τύπου στο οποίο γίνεται λόγος για «σπαστές» αναθέσεις προς την εταιρεία IMS. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συμβάσεις που έχουν ανατεθεί αφορούν ανεξάρτητα και αυτοτελή έργα αρμοδιότητας και ευθύνης πέντε διαφορετικών Γενικών Διευθύνσεων της επιχείρησης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας

"Η αναφορά σε δήθεν «σπαστές» αναθέσεις προς την εταιρεία IMS είναι ανακριβής και παραπλανητική. Οι συμβάσεις που έχουν ανατεθεί, συνολικής αξίας 940 χιλ. ευρώ, αφορούν ανεξάρτητα και αυτοτελή έργα αρμοδιότητας και ευθύνης πέντε διαφορετικών Γενικών Διευθύνσεων της επιχείρησης. Τα έργα αυτά έχουν ανατεθεί, είτε με τη διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού, που κέρδισε η εν λόγω εταιρεία, είτε με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον υφιστάμενο κανονισμό Έργων και Υπηρεσιών της ΔΕΗ και τις εγκριτικές διαδικασίες της, αφορούν δε την ανάπτυξη εφαρμογών που εμπίπτουν είτε στον τομέα της “εφοδιαστικής αλυσίδας” είτε στον τομέα “διαχείρισης στόλου αυτοκινήτων”, αντικείμενα εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και εμπειρίας της εν λόγω εταιρείας.

Ιδίως σε ότι αφορά το μεγαλύτερο έργο που ανατέθηκε στην εν λόγω εταιρεία, αυτό της «Εφοδιαστικής Αλυσίδας», αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό αντιμετωπίστηκε ως κατεπείγουσα προτεραιότητα για τον εξορθολογισμό της χρήσης και την αντιμετώπιση διαπιστωμένων αδυναμιών διαχείρισης και ελέγχου των 400 περίπου αποθηκών, που είναι γεωγραφικά διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια, και που αφορά τη διαχείριση υλικών και αποθεμάτων αξίας άνω των 740 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όταν μάλιστα το ίδιο θέμα είχε τεθεί προ καιρού από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι η eπιχείρηση δεν έχει αυτή την υποχρέωση, οι πλήρεις φάκελοι και τα στοιχεία που αφορούν στην εταιρεία IMS παρασχέθηκαν οικειοθελώς σε μέλος του προεδρείου της, στα πλαίσια της διαφάνειας που διέπει την επιχείρηση. Συνεπώς, διερωτάται κανείς ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η ανακίνηση αυτού του θέματος κατά τρόπο που οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.

Ειδικά για τον κ. Αθανασόπουλο, προφανή στόχο του δημοσιεύματος, πρέπει να λεχθούν τα εξής:

Όσον αφορά την εταιρεία IMS, όχι μόνον έχει δημοσιοποιήσει εντός της επιχείρησης την πέραν της 20ετίας σχέση του με τον κ. Παναγιώτη Μουστάκα, αλλά πρόσφατα, σε συνάντηση της ομάδας παρακολούθησης του έργου της «Εφοδιαστικής Αλυσίδας» - που αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ – ζήτησε η επιχείρηση να είναι ιδιαίτερα αυστηρή με την ΙMS, ακριβώς λόγω της σχέσης του αυτής.

Όσον αφορά το θέμα κάλυψης των ιατρικών δαπανών, του ιδίου και της συζύγου του, τούτο αποτελεί ρητή συμβατική υποχρέωση της επιχείρησης απέναντι του. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 (στ’) της Σύμβασης του, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη – ως εργοδότης – να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη, τόσο σε εκείνον όσο και στη σύζυγό του ως προστατευόμενο μέλος. Στα πλαίσια των συμβατικών της υποχρεώσεων, η Επιχείρηση έχει μέχρι στιγμής καταβάλει για κάλυψη ιατροφαρμακευτικών εξόδων του ιδίου και της συζύγου του, για τα έτη 2007 - 2009 (έως Ιούλιο του 2009) τα ακόλουθα ποσά:

Ποσό €1.628,52 για το έτος 2007 (μόνον για τον ίδιο).
Ποσό €3.200,54 για το 2008 (€2.079,80 για τον ίδιο και €1.120,74 για τη σύζυγο).
Ποσό €2.168,00 για το 2009 (€1.366,07 για τον ίδιο και €801,93 για τη σύζυγο).

Κάθε προσπάθεια σκανδαλολογίας γύρω από το θέμα των εξόδων της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του και του προστατευόμενου μέλους της οικογένειας του, όχι μόνο παραβιάζει πάγιες αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας – που είναι η διασταύρωση κάθε πληροφορίας πριν από τη δημοσίευσή της – αλλά και εισβάλλει ανεπίτρεπτα στο χώρο των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μια και κάνει αναφορές στο ιατρικό ιστορικό του ιδίου και της συζύγου του.
Η ΔΕΗ εκφράζει την λύπη της γιατί οι βασικές αυτές αρχές δεν τηρήθηκαν από την συγκεκριμένη εφημερίδα, υποβαθμίζοντας έτσι την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της."

1 σχόλιο:

nikos είπε...

ο φιλος μου Μιτσος θα σας πει την αληθεια ...Μιτσιο μα κους ....

 
back to top