Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Τον Οκτώβριο η διανομή των οικοπέδων στη Νέα Ποντοκώμη – Σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Κοζάνης...

Μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διανομή των οικοπέδων στη Νέα Ποντοκώμη, καθώς οι διαδικασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos» την προσεχή εβδομάδα στην Π.Ε. Κοζάνης πραγματοποιείται σύσκεψη για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, στην οποία θα συμμετάσχει και η Επιτροπή Διανομής Οικοπέδων, ενώ πρόκειται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Η εν λόγω σύσκεψη γίνεται σε μία στιγμή, κατά την οποία, όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι «είμαστε έτοιμοι για την διανομή των οικοπέδων, δεδομένου ότι ελέγχθηκαν όλοι οι φάκελοι των αιτούντων», ενώ προσθέτουν ότι «στη συνεδρίαση θα συζητηθούν ορισμένες εκκρεμότητες και θα ορισθεί ο χρόνος διανομής των οικοπέδων».
Σύμφωνα με πληροφορίες η διανομή θα γίνει μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να προγραμματίσουν τις διαδικασίες για το χτίσιμο του νέου τους σπιτιού.
Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης, Ιωσήφ Μιχαηλίδης, ο οποίος δήλωσε στο «e-ptolemeos» ότι «σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις και την ενημέρωση που έχουμε από τους αρμόδιους, η διανομή των οικοπέδων μπορεί να γίνει και εντός του Σεπτεμβρίου». Όπως είπε ο πρόεδρος της Ποντοκώμης «τα οικόπεδα στον νέο οικισμό είναι 903 και οι αιτήσεις ανήλθαν περίπου σε 1.200», ωστόσο πρόσθεσε ότι «σύμφωνα και με τα κριτήρια που τίθενται, οι πραγματικοί δικαιούχοι δεν ξεπερνούν τον αριθμό των οικοπέδων του νέου οικισμού, οπότε όλοι όσοι δικαιούνται πραγματικά οικόπεδο θα πάρουν».
Επιπλέον, αυτό που ζήτησε ο Ι. Μιχαηλίδης από ΔΕΗ και Πολιτεία, είναι «να υπάρξει ένα περιθώριο έως τέσσερα χρόνια, που να μπορεί να παραμείνει κάποιος στο παλιό χωριό, διότι δεν είναι εύκολη η διαδικασία να κτίσει το νέο του σπίτι σε λιγότερο χρόνο». Ως προς τα έργα που υλοποιούνται στον νέο οικισμό, ο πρόεδρος της Ποντοκώμης δήλωσε ότι «σχεδόν ολοκληρώθηκε η σκάφη».
Για την δεύτερη φάση των έργων, είπε ότι «υπήρχαν κάποιες εκκρεμότητες με τις δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις, οι οποίες τελικώς λύθηκαν, οπότε η υλοποίηση των έργων της Β΄ φάσης θα ξεκινήσει εντός του επόμενου έτους, αντί του τρέχοντος που περιμέναμε ότι θα ξεκινούσε. Συγχρόνως περιμένουμε την έναρξη κατασκευής των έργων υποδομών από περιφέρεια και δήμο». Έκανε ειδική μνεία στην τηλεθέρμανση, για το οποίο είπε «ήταν το δέλεαρ να αποφασίσουμε τότε να πάμε στην Κοζάνη αντί στην Πτολεμαΐδα. Αν και με την Πτολεμαΐδα έχουμε περισσότερους δεσμούς ως προσφυγικό στοιχείο, η υπόσχεση για παροχή τηλεθέρμανσης ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά της Κοζάνης». Ωστόσο, να σημειωθεί ότι αγκάθι για την μετεγκατάσταση παραμένει η γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης από την περιοχή του νέου οικισμού.
«Η υπόσχεση που είχαμε ήταν να απομακρυνθεί ή να υπογειοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 2018. Αυτό εκτιμώ ότι δεν είναι εφικτό, αλλά ελπίζω ότι το έργο θα υλοποιηθεί εντός του 2019, αφού η απόφαση της ΔΕΗ είναι ειλημμένη».


Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top