Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Κατεδαφίζεται ο οικισμός της Μαυροπηγής – Λαϊκή συνέλευση και ενημέρωση για την πορεία της μετεγκατάστασης ζητά η επιτροπή αγώνα...

Τη διενέργεια λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων της Μαυροπηγής μέσα στον μήνα Απρίλιο, ζητά η Επιτροπή αγώνα των κατοίκων, με σχετικό αίτημα που κατέθεσε προς τον δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της μετεγκατάστασης του οικισμού τους.
«Ένας από τους πιο ιστορικούς οικισμούς της Εορδαίας κατεδαφίζεται, η ΔΕΗ έχει γκρεμίσει ήδη σχεδόν το μισό χωριό και πρέπει οι κάτοικοι να ενημερωθούν άμεσα για την πρόοδο των διαδικασιών ανέγερσης του νέου οικισμού», όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» το μέλος της επιτροπής αγώνα και πρώην κοινοτάρχης Μαυροπηγής, Αντώνης Μπάρμπας. Τόνισε μάλιστα ότι «μέσα στο 2019 θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται οι υποδομές στο νέο οικισμό και την ευθύνη για την κατασκευή του νέου οικισμού έχουν οι θεσμοί που καλούνται να ενημερώσουν τους κατοίκους για την πορεία της μετεγκατάστασης».
Η επιτροπή αγώνα τονίζει ότι στη λαϊκή συνέλευση που προτείνει πρέπει να καλεστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμοί που έχουν σχέση με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά από την αναγκαστική απαλλοτρίωση του χωριού τους από τη ΔΕΗ.
Ζητά ειδικότερα ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:
-Την πορεία της μετεγκατάστασης του νέου οικισμού
-Τις αποζημιώσεις των κοιμητηρίων της Μαυροπηγής από τη ΔΕΗ
-Τις αποζημιώσεις των κοινοτικών εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν από τη ΔΕΗ που αναφέρονται στο κτηματολόγιο της Μαυροπηγής
-Να γίνει ενημέρωση για την αναβολή του Δικαστηρίου που έχουν προσφύγει οι κάτοικοι της Μαυροπηγής στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, στον Άρειο Πάγο, για τις τιμές της αναγκαστικής αποζημιώσεις που έλαβαν για τις κατοικίες τους από τη ΔΕΗ.
Η επιτροπή αγώνα υπογραμμίζει τέλος ότι η λαϊκή συνέλευση είναι απαραίτητη για να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Μαυροπηγής, καθώς με τη βίαια μετοίκησή τους λόγω της απαλλοτρίωσης έχουν διασκορπιστεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας και όχι μόνο, οπότε έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top