Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πηλιανίδης για την άμεση παύση ταφής νεκρών στην Ποντοκώμη: «Να μεταφερθούν στα κοιμητήρια του νέου οικισμού»...

Η άμεση παύση ταφής των νεκρών στο κοιμητήριο Ποντοκώμης συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης. Η ΔΕΗ μάλιστα ζητά από το Δήμο να της υποδείξει τον χώρο μεταφορά των οστών μετά και την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης συμπεριλαμβανομένων και του χώρου των νεκροταφείων, μιας και η ίδρυση των νεκροταφείων ανήκει στους δήμους.
Χαλαρά ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε ότι ήρθε ένα έγγραφο για τα κοιμητήρια της Ποντοκώμης. «Συζητήσαμε κάποια διαδικασία διαλόγου με τη ΔΕΗ. Τον προηγούμενο μήνα έγιναν εργασίες συντήρησης στα νεκροταφεία. Δεν έχει αδειάσει το χωριό. Δεκάδες, εκατοντάδες κάθονται στην Ποντοκώμη. Δεν επείγει να φύγουν τα νεκροταφεία Υπάρχουν ζητήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις, θα συνεχίσουμε το διάλογο με τη ΔΕΗ να δούμε τι μέλλει γενέσθαι».
Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Πηλιανίδη επιβεβαίωσε ότι πράγματι κοινοποιήθηκε από το Δήμο Κοζάνης το εν λόγω έγγραφο στην κοινότητα. Η πρότασή του είναι «να μεταφερθούν στα κοιμητήρια του νέου οικισμού. Να επισπεύσουν τις εργασίες στο Δήμο Κοζάνης».
Να σημειώσουμε ότι τα έργα αποχέτευσης στο νέο οικισμό έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%, της ύδρευσης κατά 55% και των ομβρίων στο 55%. Όσο για τα κοιμητήρια Κλείτους-Ποντοκώμης ακόμα αναζητούνται και το εν λόγω θέμα αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Κοζάνης.

Πηγή: https://www.prlogos.gr - Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top