Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Προχωρά η απαλλοτρίωση στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της (Νέας) Ποντοκώμης...

Εγκρίθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Κοζάνης με τη ΔΕΥΑΚ για την «Σύσταση δουλείας και απαλλοτρίωσης στο πλαίσιο κατασκευής – διέλευσης αγωγού όμβριων υδάτων της Τ.Κ. (Νέας) Ποντοκώμης».
Θυμίζουμε ότι η εν λόγω απόφαση μπήκε ως έκτακτο θέμα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με πιέσεις και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΥΑΚ να αντιδρούν. Το θέμα κόλλαγε , παρότι σύμφωνα με το νόμο αρμόδια για τη σύσταση δουλείας και αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την υλοποίηση της κατασκευής του έργου “Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης όμβριων περιοχής οικισμού Νέας Ποντοκώμης στη ΖΕΠ Δήμου Κοζάνης” είναι η ΔΕΥΑ Κοζάνης.
Απαντήσεις δεν πήραμε για την καθυστέρηση ενός τέτοιου ζητήματος, πάντως σε κάθε περίπτωση έστω και τώρα κάτω από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με τη Μετάβαση Α.Ε. να ζητά τις εκτάσεις της ΔΕΗ και τα έργα στο νέο οικισμό να μην έχουν ολοκληρωθεί, γίνεται ακόμα ένα σημαντικό βήμα .

Πηγή: https://www.prlogos.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AC-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1-%CF%8D%CE%B4%CF%81/ - Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top