Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Όταν τα φαινόμενα απατούν…

Πολλές φορές τα φαινόμενα απαντούν και μας οδηγούν σε λάθος κρίσεις και συμπεράσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή η φωτογραφία, από τη συνάντηση με κεντρικό θέμα συζήτησης τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης στο πλαίσιο της υλοποίησης της σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2022, στο Δημαρχείο Κοζάνης, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Λάζαρου Μαλούτα.
*** Αν προσέξετε καλά τις εκφράσεις των προσώπων των όσων εικονίζονται, τη στάση του σώματος και τις κινήσεις τους όπως έχουν αποτυπωθεί στο συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο, τότε θα οδηγηθείτε στο συμπέρασμα πως μάλλον δεν θα υπήρξε η διάθεση για κοινή πολιτική δράση γύρω από το πολύπαθο και χρονίζον αυτό ζήτημα.
*** Κι αυτό επειδή το φωτογραφικό στιγμιότυπο μας δείχνει πως, την ώρα που τοποθετείται ο Υφυπουργός Μεταφορών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Π. Ε. Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος:
1. Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας και ο Πρόεδρος του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μάρκος Φλώρος, στ’ αριστερά του, φαίνεται σαν να έχουν αφαιρεθεί σκεπτόμενοι κάτι. Το αν σκέφτονται τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης ή κάτι άλλο, θα σας γελάσουμε.
2. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Π. Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, στα δεξιά του, είναι ξεκάθαρο πως κάτι διαβάζει ή αναζητά στο κινητό της τηλέφωνο.
3. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Αμανατίδης, απέναντι του, δείχνει κι αυτός απορροφημένος από τις σκέψεις του.
4. Ο έτερος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, κι αυτός απέναντι του και δίπλα στον κ. Αμανατίδη, μοιάζει σαν να έχει στρέψει την προσοχή του σε κάτι που κρατά στα χέρια του.
*** Άρα, λοιπόν, από την εικόνα αυτή θα είχατε κάθε λόγο να οδηγηθείτε στο πιο πάνω συμπέρασμα, περί μη διάθεσης για κοινή πολιτική δράση, αλλά θα είχατε κάνει λάθος, χωρίς να φταίτε, διότι όλη η ευθύνη ανήκει στα φαινόμενα που σας… εξαπάτησαν! Φαινόμενα που σας έκαναν να πιστέψετε πως κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με όσα λέει ο ομιλητής!
*** Αλλά δεν είναι έτσι κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την τελευταία παράγραφο του Δελτίου Τύπου, το οποίο συνόδευε την παραπάνω φωτογραφία, όπου αναφέρεται αυτολεξεί: «Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, αποφασίστηκε η παρέμβαση του πολιτικού δυναμικού της περιοχής με στόχο την επίλυση του ζητήματος, με γνωστοποίηση πέραν του αρμόδιου Υπουργείου και της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΕ με σχετική συζήτηση και έκθεση των απόψεων, όπως εκφράστηκαν από τους κατοίκους, το Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο.»
*** Δεν διευκρινίζεται βέβαια αν το «πολιτικό δυναμικό της περιοχής» δράσει σύσσωμο ή κατά μόνας. Το σίγουρο είναι πως θα δράσει και ο τρόπος, φανταζόμαστε πως, θα αξιολογηθεί και θα αποφασιστεί στην πορεία και με βάση τόσο προηγούμενες εμπειρίες όσο και το ότι βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο εν όψει των εκλογών για το Κοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση, περίοδο κατά την οποία όλοι θα ήθελαν να δείξουν πως κινούνται και πετυχαίνουν περισσότερα απ’ τους άλλους, για μπορούν να ενημερώσουν αναλόγως και τους ψηφοφόρους τους.

Πηγή: https://e-ptolemeos.gr/otan-ta-fainomena-apatoun-apo-ti-stili-anemodeiktis-05-01/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top