Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης: "Η Τρομοκρατία τους για να φιμώσουν την αλήθεια και να στερήσουν το δίκαιο των κατοίκων δεν θα περάσει"...

Με αφορμή την κλήση του Γραμματέα του Συλλόγου μας στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης για να δώσει εξηγήσεις, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά στελέχους της ΔΕΗ της Διεύθυνσης Ορυχείων, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως:
Η Τρομοκρατία τους για να φιμώσουν την αλήθεια και να στερήσουν το δίκαιο των κατοίκων δεν θα περάσει, όπως δεν πέρασε και τόσες άλλες φορές!!!
Δεν θα υποτιμάτε την νοημοσύνη μας και δεν θα παίζεται με την υγεία μας κάνοντας τα στραβά μάτια όταν δεν τηρούνται οι Περιβαλλοντικοί Όροι, αδιαφορώντας για τις ζωές μας και για την υγεία των παιδιών μας !!!
Στην καταγγελία του Συλλόγου μας στις 16-08-22, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Κοζάνη, για τη μη τήρηση των Περιβαλλοντικών Όρων στους ταινιοδρόμους μεταφοράς τέφρας, από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στα Ορυχεία, αντί η ΔΕΗ να τηρήσει τον Νόμο όπως οφείλει, απαντά με μηνύσεις!! Μια τακτική τρομοκρατίας και φίμωσης, γνωστή εδώ και χρόνια από τα Διευθυντικά και Διοικητικά Στελέχη της !!!
Και ενώ καταγγέλεις μια μη νόμιμη διαδικασία στους Αρμόδιους Ελεγκτικούς Θεσμούς της Πολιτείας, οι οποίοι οφείλουν να ελέγχουν αν τηρείται ο Νόμος και αν όχι να τιμωρείται ο υπεύθυνος και εν τέλει να εφαρμόζεται το Δίκαιο για να προστατεύονται οι πολίτες. Ξαφνικά βρίσκεσαι κατηγορούμενος και διαπιστώνεις ότι αυτός που δεν τηρεί το Νόμο είναι ο ίδιος ο διώκτης σου !!!
Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν με την απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την αδυναμία λειτουργίας των Ελεγκτικών Υπηρεσιών της Πολιτείας, με την ανοχή των Θεσμικών Οργάνων.
Άλλωστε ακόμα περιμένουμε απαντήσεις όσον αφορά την λειτουργία των υπευθύνων για την επίβλεψη της τήρησης του Νόμου και κάποια στιγμή οφείλουν να μας πουν ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να πάρουν !!!
Πλην ελαχίστων Σωματείων ένα πέπλο αδιαφορίας έχει καλύψει τους πάντες, με τους μεγαλοσυνδικαλιστές των Εργατικών Σωματείων των μόνιμων εργαζομένων της Επιχείρησης της ΔΕΗ να έχουν πάθει αφωνία όπως ακριβώς είχαν πάθει και τον Απρίλιο του 2013 που είχε εντοπιστεί το Εξασθενές Χρώμιο και στο πόσιμο νερό του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και δεν είπαν κουβέντα !!!
Όπως τότε έτσι και τώρα, το μόνο που τους νοιάζει είναι η διασφάλιση και η αύξηση του σίγουρου και πολύ καλού μισθού τους, αδιαφορώντας εάν η επιχείρηση όπου εργάζονται τηρεί όσα οι Νόμοι επιβάλουν και αν τα απόβλητα που παράγει τα πετάει στο γείτονα με τις οποίες οδυνηρές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής ακόμα και για τους ίδιους τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν !!!
Κάνουμε σαφές για ακόμη μία φορά, ότι δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η τρομοκρατία στους κατοίκους, όπως δεν πέρασε και το 2017 με τα στημένα πειθαρχικά που οργάνωσε η Διοίκηση της ΔΕΗ με την συμμετοχή των συνδικαλιστών !!!
Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε να τηρούνται οι Περιβαλλοντικοί Όροι και να γίνουν ακόμα πιο αυστηροί για την Δημόσια Υγεία !!!
Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και των Ορυχείων !!!
Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους Φορείς γιατί δεν γίνονται έλεγχοι από τις υπηρεσίες όπως προβλέπεται και όπως οφείλουν !!!
Θα συνεχίσουν να είναι παρατηρητές και θεατές του σχεδιασμένου και διαχρονικού εγκλήματος είς βάρος των κατοίκων, ή θα πάρουν πρωτοβουλίες επιτέλους όπως έχουν υποχρέωση ;;;
Οι σοβαρές Επιχειρήσεις τα προβλήματα δεν τα λύνουν με απειλές, με μηνύσεις και με συμπεριφορά κατακτητών, αλλά τα λύνουν με σοβαρή εργασία, με την συνεργασία των Τοπικών Κοινωνιών, σεβόμενοι τον Νόμο και πάνω από όλα σεβόμενοι τον Άνθρωπο !!!
Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι δεν θα βρούνε σε εμάς φοβισμένους και υποταγμένους πολίτες, αλλά θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top