Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Γνωμάτευση-σταθμός: Εννιάχρονη πέθανε από ατμοσφαιρική ρύπανση...

H ατμοσφαιρική ρύπανση θεωρήθηκε ως η αιτία θανάτου μίας εννιάχρονης στη Μεγάλη Βρετανία που υπέφερε από άσθμα και αυτή είναι η πρώτη περίπτωση στη χώρα που καταγράφεται παρόμοιο περιστατικό. Για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία καταγράφεται ως αιτία θανάτου ενός ανθρώπου η ατμοσφαιρική ρύπανση, Η Έλα Κίσι Ντέμπρα πέθανε τον Φεβρουάριο του 2013 έπειτα από αρκετές κρίσεις και περίπου 30 επισκέψεις στο νοσοκομείο μέσα σε τρία χρόνια.
Προηγούμενη γνωμάτευση από το 2014, σύμφωνα με την οποία η Έλα πέθανε από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο έπειτα από νέα στοιχεία σχετικά με τα επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης κοντά στο σπίτι της.
Ο βοηθός ιατροδικαστή Φίλιπ Μπάρλοου είπε ότι η μητέρα της Έλα δεν είχε λάβει πληροφορίες που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στο να λάβει μέτρα τα οποία ενδεχομένως να απέτρεπαν τον θάνατο της κόρης της. Η μικρούλα ζούσε σχεδόν μέτρα από κεντρικό δρόμο του Λιουίσαμ, έναν από τους πιο πολυσύχναστους της πρωτεύουσας. Η έκθεση που υποβλήθηκε στο Ανώτατο δικαστήριο από τον καθηγητή Χολγκέιτ διαπίστωσε ότι τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε έναν σταθμό καταγραφής, ένα μίλι από το σπίτι της Έλα, «σταθερά» είχαν υπερβεί τα νόμιμα όρια. Ο Ντέιβιντ Έντουαρντς, επικεφαλής της δημόσιας υγείας και της ποιότητας του αέρα του Συμβουλίου του Λιουίσαμ, παραδέχτηκε ότι τα επίπεδα ρύπανσης ήταν «έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία» τη στιγμή του θανάτου της Έλα. Ο βοηθός ιατροδικαστή παρέδωσε τα ευρήματά του έπειτα από δύο εβδομάδων έρευνα.

Πηγή: https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top