Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Με πείσμα και θέληση μπορείς να το πετύχεις...

Ποιο; Οτιδήποτε θέλεις πολύ! Ναι πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις! Αλλά να θυμάσαι σε κάθε στιγμή ότι μπορείς να βάλεις στόχους και να τους πετύχεις, όσο εύκολοι ή δύσκολοι κι αν είναι, όσο κι αν σου φαίνεται ακατόρθωτο ή αδύνατο, αρκεί να το θέλεις πολύ! Επιστράτευσαι όλες σου τις δυνάμεις, το πείσμα, την θέληση σου και την θετική σου ενέργεια. Κατέγραψε σε ένα χαρτί τα βήματα που απαιτούνται, βρες και σχεδίασε τον τρόπο με τον οποίο θα τα υλοποιήσεις, μην ξεχνάς να εστιάζεις στον στόχο σου κάθε στιγμή σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχεις ορίσει και ξεκίνα!
Επίσης μην προκαταλαμβάνεις ποτέ αρνητικά τον εαυτό σου για οτιδήποτε κάνεις! Εάν βάλεις έναν στόχο ότι θέλεις να πετύχεις κάτι και ξεκινήσεις με την προδιάθεση ότι δεν θα τα καταφέρεις, τότε οι πιθανότητες είναι πολλές να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η δύναμη της θέλησης
Κάποτε ο Πλάτωνας πήγε στο Σωκράτη και τον ρώτησε τι θα χρειαζόταν να κάνει για να είναι σίγουρος ότι θα πετύχει εκείνο που θέλει.
Ο Σωκράτης τον πήγε σε μια Λίμνη και του βούτηξε το κεφάλι μέσα στο νερό για πολύ ώρα.
Στο τέλος ο Πλάτωνας, απελπισμένος και κοντεύοντας να σκάσει, κατάφερε να του ξεφύγει και να τινάξει το κεφάλι του έξω φωνάζοντας.
-Τι κάνεις εκεί? Πας να με σκοτώσεις? Ο Σωκράτης αποκρίθηκε ήρεμα
- Όταν θα θέλεις κάτι με την ίδια λαχτάρα που ήθελες αυτή την ανάσα, τότε να ξέρεις πως θα το πετύχεις.

Πηγή: http://posiliving.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top