Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Το puzzle της Σκλαβιάς του εαυτού σου...

Πως μπορείτε και κρατάτε πάση θυσία τον εαυτό σας ένα μυρμήγκι δουλεύοντας όλο και περισσότερο για να πληρώνετε αυτούς που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να αυτο-καταπιέζεστε;

λεφτά = χρόνος της ζωής σου+προσπάθεια

Γιατί κοπιάζεις σκληρά και να χάνεις μέρος από τη ζωή σου για να πληρώνεις καρκίνο και απαίσια ποιότητα ζωής;(τσιγάρα)
Γιατί να κάνεις πλούσιους αυτούς που σε προτρέπουν να βγεις έχω και να πας σε ένα συνωστισμένο χώρο με βρώμικη ατμόσφαιρα,να πληρώσεις για να χάσεις μέρος των αισθήσεων σου και μετά να πάρεις 1 τόνο σίδερο, χωρίς να είσαι 100% σίγουρος αν θα καταφέρεις να μην χτυπήσεις μέχρι θανάτου ανθρώπους με το σίδερο αυτό; Πρέπει να αγοράζεις πανάκριβα ρούχα με τη μάρκα να φαίνεται,κάνοντας έτσι και διαφήμιση προσφέροντας επιπλέον κέρδος σε αυτόν που αρχικά σε κορόιδεψε πουλώντας σου πανάκριβα κάτι πολύ φθηνό;
Όλα τα παραπάνω είναι τρόποι κοινωνικοποίησης,και καταφεύγουν στο αμάξι,τα ρούχα,τα ποτά,τα τσιγάρα και σε πολλά άλλα με σκοπό υποσυνείδητα τις πιο πολλές φορές να γίνουν αρεστοί στους γύρω τούς,και να νοιώσουν κομμάτι της κοινωνίας.

Η απάτη
Όλο αυτο θα ήταν θεμιτό αν δεν ζημιωνόταν κάνεις,και δεν πλούτιζε κάνεις
οι κοινωνικές δομές όμως,υποδεικνύουν ένα "πρέπει",που ο άνθρωπος για να νιώθει λιγότερο καταπιεσμένος το μεταφράζει σε "θέλω". Έτσι ο άνθρωπος νιώθει αποξενωμένος από τον περιβάλλοντα χώρο όταν δεν "Θέλει" τα ίδια πράγματα με τους άλλους,συνεπώς αλλάζει τα "θέλω" του, ή' περιθωριοποιείται.
Όλα αυτά είναι άγραφοι κανόνες της κοινωνίας, που κάνουν τον καθένα σχεδόν από εμάς να καταφεύγει σε στάσεις ζωής που δεν του αρέσουν,ή' δεν του αρμόζουν.Ή προσπάθεια του να φτάσει κοντά στο ιδεατό μοντέλο του αναγνωρίσιμου κοινωνικά,σεξουαλικά,φυλετικά,και οικονομικά "καθώς πρέπει" ατόμου,τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να γίνει ένας σκλάβος του εαυτού του,δουλεύοντας νυχθημερόν,καταπιέζοντας τούς γύρω του με τη συμπεριφορά του(αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ,θυμήσου για ποιο λόγο πήγες τελευταία φόρα να βρίσεις κάποιον.Ο λόγος αυτός,είναι η συμπεριφορά που εννοώ)και δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα έντασης που πρέπει να καλύπτεται από τη λάμψη του επιθυμητού εγώ του καθενός μας.
Έτσι όλοι είναι απασχολημένοι με τον εαυτό τούς,και δεν αντιδρούν σε κοινωνικά ζητήματα,δεν αλλάζουν τον εαυτό τούς προς το καλύτερό,παρά μόνο τον ταΐζουν με κόμπλεξ και τροφή για τα κόμπλεξ τούς,συμβάλλοντας έτσι ο καθένας με το μικρο λιθαράκι του στην κτίση ενός αδιαπέραστου(σχεδόν)τείχους ψευδών και άχρηστων προσωπικοτήτων,που αποτρέπει τον καθένα από το να εκφράζεται και να ζει φυσικά και ελεύθερα,γιατί αν κάνει τη σύγκριση του εαυτού του με την κοινωνία,νοιώθει παρείσακτος...

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΔΟΜΩΝ
Ο σολομός ταξιδεύει αντίθετα στο ποτάμι, υπερπηδώνταs καταρράκτες και ξεφεύγονταs από αρκούδες και άλλα αρπακτικά,για να φτάσει στον τόπο γεννήσεως του,όπου και αναπαράγεται.Έτσι λοιπόν και εμείς,πρέπει να πάμε κόντρα στο ρεύμα.

Οδηγίες χρήσεώς ιδέας:
Βγάλε το καλώδιο της τηλεόρασης σου από την πρίζα.Η τηλεόραση σου προσφέρει ένα τέλειο υποκατάστατο της σκέψης για τις ώρες που δεν δουλεύεις ή δεν καταναλώνεις,με σκοπό να σε πείσει ότι πρέπει να δουλέψεις περισσότερο και να καταναλώσεις περισσότερο.Σε αποτρέπει από το να δεις τα προβλήματα που έχεις να λύσεις,παρουσιάζοντας την τρομοκρατία,την Τουρκία,την Αλβανία και οποίον άλλο χρειαστεί κατά καιρούς ως εχθρό,παραπλανώντας σε,και κάνοντας σε να σβήσεις την κοινωνία από την λίστα των καταπιεστών σου μια για πάντα. Aντίθετα σε κάνει να ευχαριστείς υποσυνείδητα την κοινωνία που σου προσφέρει εξαρτήσεις,βενζίνη, τσόντεs και ανασφάλεια.
Σταμάτα να τρως γλύκα.Ένας από τούς κυρίους παράγοντες επιτυχούς πλύσεως εγκεφάλου είναι ή διατροφή υψηλή σε σάκχαρα,που κάνουν τον εγκέφαλο να υπερλειτουργεί ασυνείδητα,πιάνοντας έτσι υποσυνείδητα μηνύματα για τον τρόπο ζωής που προωθείται και προτείνεται από τις διαφημίσεις.
Μάθε ιστορία,μαθηματικά,φιλοσοφία,προγραμματισμό,χημεία,Αρχαία Ελληνικά,οτιδήποτε μπορεί να ακονίσει το μυαλό σου,κάνοντας σε πιο έξυπνο,με κριτική ικανότητα και σκέψη,που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τον εσωτερικό σου κόσμο,απορρίπτοντας έτσι τις κοινωνικές δομές ως μη συμβατές με ένα σκεπτόμενο νου.
Aποτίναξε τις προκαταλήψεις σου,αμφισβήτησε όλα όσα έχεις μάθει,η οικογένειά σου παρ' ότι αγαπητή κατά πάσα πιθανότητα άθελά της σε μεγαλώνει με τα πρότυπά ενός ακόμη σκλάβου που θα εναρμονιστεί με τα γρανάζια της κοινωνίας.
Ζήσε σαν να μην ξέρεις τίποτα,η γνώση είναι άπειρη,και σου εύχομαι να αποκτήσεις όσο περισσότερη γίνεται.Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την ορθότητα μιας σκέψης πράξης και κατάστασης.Βάλε τον εαυτό σου και τα ΠΑΝΤΑ κάτω από μικροσκόπιο,ανάλυσε συμπεριφορές,δίκες σου και άλλων,μάθε τούς μηχανισμούς σκέψης και κάνε τούς σύμμαχό σου.
Ασκήσου.Πνευματικά και σωματικά. Ή άσκησή χαρίζει αντοχή,δύναμη,ταχύτητα και ελαστικότητα,του σώματός και του μυαλού.
Τέλος, ΑΠΟΡΡΙΨΕ όλα όσα σε κάνουν λιγότερο ελεύθερό,λιγότερο έξυπνο,πιο αδύναμο,πιο περιορισμένο,απόρριψε όλους τούς ανθρώπους και τούς μηχανισμούς που σε εκμεταλλεύονται με σκοπό να σε κάνουν ένα ακόμη κομμάτι του παζλ της σκλαβιάς του εαυτού σου.

Πηγή: http://www.uniteforfreedom.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top