Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Η διπλή σύνταξη των Νομαρχών...


Τυχαία σε μια αναζήτηση εικόνας στο διαδίκτυο το μάτι μου έπεσε στην παραπάνω αφίσα η οποία είχε ως κεντρικό μήνυμα :"Οι Νομαρχίες της Ελλάδος διαισθανόμενες την κρίση διεκδικούν τα ελάχιστα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να στηρίξουν τον πολίτη στα χρόνια της κρίσης. Αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση του πολίτη". Παρατήρηση 1η:Ένας αγώνας ο οποίος είναι υπόθεση του πολίτη σταμάτησε πρωτού καν αρχίσει για άλλη μια φορά. Τόσο πολύ σέβονται τον πολίτη... Ελάχιστες Νομαρχίες και εκείνες ίσως για κομματικά κριτήρια, προχώρησαν σε μια μικρή κοινητοποίηση. Αλλός ένας "αγώνας για τον πολίτη" κουκουλώθηκε από μερικές υποσχέσεις που ακόμα δεν έγιναν πράξη...
Παρατήρηση 2η: Τι πιασάρικο που είναι το μήνυμα πως οι Νομαρχίες της Ελλάδος διαισθάνονται την κρίση!!!! Σίγουρα ζούμε την κορύφωση της οικονομικής κρίσης, στην σημερινή Ελλάδα. Ζούμε σε μια περίοδο κατά την οποία επιχειρηματίες και ανέργοι εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών χρεών αυτοκτονούν, σε μια περίοδο όπου παγώνουν οι μισθοί, ελαττώνονται οι ώρες εργασίας και ο καθημερινός αγώνας για το μεροκάματο έχει μετατραπεί σε έναν προσωπικό Γολγοθά για αρκετούς από τους συνανθρώπους μας. Όμως ενώ ισχύουν όλα αυτά και ενώ όπως λένε διαισθάνονται την κρίση που περνάμε , οι εκλεγμένοι νομάρχες μας, οι εκλεγμένοι νομαρχιακοί μας σύμβουλοι, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, με την προυπόθεση να έχουν συμπληρώσει δυο τετραετίες!!! Και φυσικά βλέπουμε για άλλη μια φορά πως το συγκεκριμένο θέμα δεν προβλήθηκε καν από τους ίδιους ή τα ΜΜΕ όπως και το θέμα της αποζημίωσης των βουλευτών που πρίν από λίγες μέρες παρουσιάσαμε. Η συγκεκριμένη λοιπόν απαίτηση είναι μια από τις αποφάσεις που ψηφίστηκαν και μάλιστα ομόφωνα στο 13ο Συνέδριο της ΕΝΑΕ στις 18-19/2/2009.
Αυτο που κοιτάνε λοιπόν και αυτοί χωρίς να διαφωνούν είναι η τσέπη τους. Για όλα τα άλλα πράγματα έχουν "ιδεολογικές διαφωνίες" ενώ το χρήμα τους εννώνει όλους...
Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν για την απίστευτη αυτή διεκδίκηση, είναι όλα τα λεφτά:
Για μια ισότιμη αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των Νομαρχών σε σχέση με τους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων προτείνουμε:
-Να τροποποιηθεί η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 2703/1999, με την οποία προστέθηκε η παρ. 11 στο άρθρο 1 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ως ακολούθως:
α) Όσοι διετέλεσαν ή διατελούν Νομάρχες ή Πρόεδροι Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ή Έπαρχοι από 1η Ιανουαρίου 1995 και εφεξής, εφόσον συμπλήρωσαν ή συμπληρώσουν οκταετή θητεία στις θέσεις αυτές ανεξάρτητα από τη χορήγηση ή όχι άλλης σύνταξης από το δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, εάν συμπλήρωσαν τουλάχιστον μία τετραετία στη θέση Νομάρχη ή Προέδρου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και το υπόλοιπο διάστημα συμπλήρωσης της οκταετίας διετέλεσαν Νομαρχιακοί Σύμβουλοι ή Δήμαρχοι, ή Βουλευτές, ή Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων ή Περιφερειών θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
β) Νομαρχιακοί Σύμβουλοι με τρεις θητείες, δικαιούνται χορηγίας που θα είναι ίση με το 30% της χορηγίας του Νομάρχη, προσαυξανόμενη για κάθε επί πλέον τετραετία σε ποσοστό 10%.
β) Δημόσιοι υπάλληλοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν χρόνο θητείας αιρετού Νομάρχη μπορούν να ζητήσουν, με αίτησή τους, την προσμέτρηση ή προσαύξηση του χρόνου αυτού. Το ποσό της σύνταξής τους προσαυξάνεται με 1/25 των μηνιαίων εξόδων παράστασης για κάθε 2 έτη συντάξιμης υπηρεσίας, και σε περίπτωση που μετά τη διετία συμπληρώνεται χρόνος ίσος με 1 έτος τουλάχιστον, τότε η προσαύξηση να ισούται με 33% της προσαύξησης της πλήρους διετίας.
Να τους χαιρόμαστε λοιπόν όλους αυτούς που διεκδικούν την ψήφο μας και συμμερίζονται την κρίση. Σε τέτοιες περιπτώσεις ΠΡΩΤΑΦΑΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ αγαπητοί μου!!!
Αντί να ζητήσετε να καταργηθεί ο ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ;

Όλοι τους λοιπόν είναι μόνο για παχυλά και υποκριτικά λόγια...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ αναρωτιούνται ποιός απο αυτούς προσφέρει "τίποτα"
Η διπλή σύνταξη τους μάρανε!!!!
Λοιπόν ας το αναλογιστούμε εμείς οι ψηφοφόροι
Μόνο έτσι μπορεί να συμμορφωθούν!!!

 
back to top