Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Θέσεις προτάσεις του Συλλόγου κατά το τρέχον Δημοτικό Συμβούλιο...

Σύλλογος Περιβάλλοντος
και Ποιότητας Ζωής
Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη
Ποντοκώμη, ΤΚ 50200,
Κοζάνη
Πληροφορίες: 6975907558 (Προέδρου ΔΣ)

Προς: κ Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη

Κοινοποίηση:
•ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
•Μέλη του ΔΣ

Θέμα : «Θέσεις προτάσεις του Συλλόγου κατά το τρέχον Δ. Συμβούλιο»

Κύριε Πρόεδρε,

Α. Για το σταθμό μέτρησης ρύπανσης και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, η θέση μας :
1.Ο έλεγχος και η κοινοποίηση των μετρήσεων του υφιστάμενου σταθμού πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας ΑΠΘ το οποίο έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της περιοχής.
2. Με την εμπλοκή άλλου φορέα στην κοινοποίηση των μετρήσεων, ο δήμος χάνει την δυνατότητα της πρωτοβουλίας στη διαχείρισης της πληροφορίας.
3. Να αναβαθμιστεί ο σταθμός σωματιδιακής ρύπανσης της Ποντοκώμης με ειδικό λογισμικό και τις κατάλληλες συσκευές ώστε να είναι δυνατή η τηλεμετάδοση των μετρήσεων και η δημοσιοποίησή τους σε ιστοσελίδα του δήμου, του συλλόγου και στην ειδική για το πρόγραμμα ιστοσελίδα που είναι υπό κατασκευή από το ΑΠΘ.
4. Από κει θα μπορεί να λαμβάνει , μετά από σχετικά αίτηση-άδεια κλπ ως είθισται , κάθε ενδιαφερόμενος , φορέας ή ιδιώτης.
Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που απαιτείται να διατηρήσει την αυτονομία του και μην ξεχνάμε την αξία διαχείρισης της πληροφορίας, στην οποία θέλουμε νάχει πρώτη πρόσβαση και αποκλειστική ευθύνη διαχείρισής της ο πολίτης του δήμου μας .

Β. Επέκταση των μετρήσεων στο Μαυροδέντρι.
Μετά τη συζήτηση με το ΑΠΘ (πρώτη παρουσίαση αποτελεσμάτων) εκτιμούμε ότι πρέπει ο Δήμος μας να προχωρήσει άμεσα στην αγορά νέου οργάνου μέτρησης σωματιδιακής ρύπανσης για το Δ.Δ Μαυροδενδρίου με όλες τις απαραίτητες αναβαθμίσεις σε σχέση με το πρώτο όργανο ώστε να ολοκληρωθεί το δίκτυο αναλυτών στο δήμο μας , σύμφωνα με το πλάνο συνεργασίας που πρότεινε ο καθηγητής κ. Μελάς.

Γ. Αναπάντητα ερωτήματα και στάση μας
Έχουν περάσει δύο μήνες από το έγγραφο με ΘΕΜΑ: «Ερωτήματα προς ΔΕΗ ΑΕ για αγωγό και σιδηροδρομική γραμμή στο ορυχείο Ποντοκώμης» που αποστείλαμε στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ Αθανασόπουλο.
Θέλουμε να ξέρουμε αν υπάρχει απάντηση στο Δήμο από τη διοίκηση της ΔΕΗ , και αν όχι παρακαλούμε να μας εκθέσετε τις προτάσεις σας αντίδρασης του Δήμου σ’ αυτή την προσβολή , κι αν δεν υπάρχει από μέρους σας τέτοια πρόθεση , παρακαλούμε να μας δοθεί αντίγραφο του εγγράφου που έχει αποσταλεί , με το πρωτόκολλο του Δήμου , καθότι σκοπός μας είναι να απευθυνθούμε στο Συνήγορο του Πολίτη, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Με Σεβασμό

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Αθανασιάδης Ανδρέας

Ο Γραμματέας

Μυρωνίδης Γιώργος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε …

 
back to top