Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η αποδοχή της πρότασης για εξαγορά του Πτελεώνα...



ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΤΕΛΕΩΝΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Σε γενική συνέλευση κάλεσε τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Πτελεώνα ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, μετά από την επιστολή που έλαβε από το νέο διευθυντή της ΔΕΗ Παναγιώτη Νικολακάκο και η οποία είχε ως θέμα την πρόσκτηση από τη επιχείρηση του οικισμού Πτελεώνα.
Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι του οικισμού, καθώς επίσης και ο πρόεδρος Αθανάσιος Τσακιλτζίδης. Ο κ. Τσιούμαρης ενημέρωσε το σώμα για τις νέες προτάσεις της ΔΕΗ σχετικά με την επιστολή του κ. Νικολακάκου, ζητώντας στη συνέχεια από τους κατοίκους να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Μετά από διεξοδική συζήτηση οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες. Ο κ. Τσιούμαρης δήλωσε ότι «είναι γνωστή σε όλους η ιστορία του δημοτικού διαμερίσματος Πτελεώνα που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί εδώ και τόσα χρόνια εξαιτίας των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ. Πρέπει να βρεθεί, όμως, μια λύση ως προς την αποζημίωση του λιγνίτη. Έτσι, λοιπόν, μετά από μια επιστολή που μου απέστειλε ο νέος διευθυντής της επιχείρησης Παναγιώτης Νικολακάκος με τις νέες προτάσεις της ΔΕΗ για την απευθείας αγορά του οικισμού, θεώρησα σκόπιμο να ζητήσω από τους κατοίκους μέσα από μια γενική συνέλευση, να ακούσω τις απόψεις τους και στη συνέχεια να απαντήσω σε αυτή την επιστολή. Σύμφωνα με τις προτάσεις που μας έστειλαν αποφασίσαμε και μετά από μακρά συζήτηση να γίνει η απευθείας αγοραπωλησία με κάποιες τιμές ναι μεν όπως οι τιμές που επιδίκασαν τα δικαστήρια για το δ.δ. Κομάνου, χωρίς, όμως, να παραιτηθούμε από το αίτημα της περιοχής όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής, ζητώντας και μια αύξηση της τάξης του 30% στις τιμές των ακινήτων λόγω της μεγάλης καθυστέρησης της υπόθεσης από το 2000. Όπως διαφάνηκε από τις ομόφωνες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των κατοίκων, η ιστορία αυτή του Πτελεώνα θα έχει αίσιο τέλος».
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί θα προχωρήσουν στην επίτευξη του κοινού στόχου. Πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα από το 2000 όταν το ΛΚΔΜ, μετά από αίτημα των κατοίκων του οικισμού Πτελεώνα προχώρησε με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ σε διαπραγματεύσεις για την απευθείας αγορά του οικισμού, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.


Πηγή:Τα Νέα της Πτολεμαϊδας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο ΠΤΕΛΕΩΝΑΣ.
Τώρα και η σειρά της ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ.

 
back to top