Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΟΙ εξολοθρευτές με τις ΦΟΛΕΣ πάλι εν δράσει και πάλι ατιμώρητοι...

Ο λόγος γίνεται με αφορμή το φρικτό θάνατο που βρήκαν στα Γρεβενά πολλοί ποιμενικοί σκύλοι από φόλες που έσπειραν παντού οι συνηθισμένοι γνωστοί – άγνωστοι.
Το γεγονός κατήγγειλαν κτηνοτρόφοι των Γρεβενών (ένας έχασε 8 σκυλιά !), καθώς και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» που ανακοίνωσε ότι τα δηλητηριασμένα δολώματα ήταν διάσπαρτα σε μια μεγάλη περιοχή με ακτίνα περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων!
Οι υποψίες πέφτουν, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, σε κυνηγούς που προέβησαν σε «αντίποινα», γιατί κάποια ποιμενικά σκυλιά είχαν επιτεθεί και θανατώσει κυνηγετικούς σκύλους κατά τη διάρκεια εκγύμνασης.
Αυτός βέβαια είναι ο πιο αποτρόπαιος (και ηλίθιος) τρόπος για να λύσουν τις διαφορές τους κτηνοτρόφοι και κυνηγοί, δύο ομάδες δηλαδή που χρειάζονται – και κατά κανόνα αγαπούν – τα σκυλιά.
Πρέπει να οριστούν επιτέλους περιοχές εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων, όπως προτείνει η «Καλλιστώ», για να λήξει αυτή η αδιέξοδη και εγκληματική βεντέτα, με θύματα αθώα ζώα.
Πάντως όσοι σπέρνουν τον τόπο με στρυχνίνη είναι εγκληματίες για τον επιπλέον λόγο ότι γνωρίζουν πόσο φρικτός είναι ο θάνατος με στρυχνίνη. Το ζώο μόλις καταπιεί τη φόλα αρχίζει να μην ελέγχει τα πόδια του, δεν μπορεί να ανασάνει και βγάζει αφρούς και αίμα από το στόμα γιατί καίγονται τα σωθικά του. Σε λίγα λεπτά νοιώθει να παραλύει το νευρικό του σύστημα και σέρνεται στα γόνατα προσπαθώντας μάταια να ζητήσει βοήθεια με τα μάτια. Το ζώο τελειώνει μέσα σε φριχτούς πόνους είτε μόνο του είτε τριγυρισμένο από απελπισμένους ανθρώπους, που νιώθουν κι αυτοί φωτιά στα σωθικά για τον άδικο χαμό;
Ως πότε τα ζώα, αν και τελείως αθώα, θα αντιμετωπίζουν τη φασιστική συμπεριφορά του ανθρωπίνου είδους; Ναι, είναι φασισμός να ρίχνεις φόλες και να θανατώνεις τα σκυλιά, τη στιγμή που υπάρχουν άλλοι τρόποι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Και είναι επίσης φασισμός να θανατώνεις εκατοντάδες πουλιά, πολλές φορές σπάνια και προστατευόμενα, επειδή αδιαφορείς για το ποιο ζωντανό πλάσμα θα έχει την ατυχία να πέσει στις φόλες και τα δηλητηριασμένα δολώματα που έσπειρες παντού.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

1. Όσοι εντοπίζουν σε διάφορα σημεία πεταμένα κρέατα παρακαλούνται να τα μαζεύουν ή να ειδοποιούν τον αρμόδιο Δήμο ή την Οικολογική Κίνηση
2. Αν αντιληφθούν κάποιο ζώο να έχει δηλητηριαστεί, (παραλυσία, αφροί στο στόμα), να του χορηγούν αμέσως αλατόνερο ή ξύδι.

Κοζάνη 23-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top