● Μήπως μας έρχεται «καπέλο» εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και μέσα στον γενικό χαμό δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;
● Μήπως η μανία με τους Άραβες επενδυτές έχει ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο και χωρίς αναστολές η κυβέρνηση δίνει γην και ύδωρ;
● Μήπως κάποιος από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το υπουργείο Ανάπτυξης, τον υπουργό Επικρατείας ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μπορεί να μας ξεκαθαρίσει την ιστορία;
Το θέμα «σέρνεται» εδώ και έναν μήνα στο Ίντερνετ έπειτα από μια περίεργη ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου σε όλες τις διεθνείς ιστοσελίδες που φιλοξενούν αγγελίες για θέσεις - κλειδιά σε πολυεθνικές εταιρείες.
Η αγγελία ζητά εκ μέρους μεγάλης διεθνούς κατασκευαστικής εταιρείας «εξειδικευμένο μηχανικό για εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, που θα έχει έδρα την Ελλάδα ή το Άμπου Ντάμπι»!
Οι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να έχουν ανάλογη πείρα στον χώρο της κατασκευής πυρηνικών σταθμών καθώς και προϋπηρεσία στη Μέση Ανατολή.
Ως είθισται, η κατασκευάστρια εταιρεία δεν αναφέρεται, η εταιρεία, όμως, που προωθεί την αγγελία, η Soul Ressources με έδρα το Λονδίνο, είναι γνωστή και συνεργάζεται με μεγάλες πετρελαϊκές και χημικές βιομηχανίες για την εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού.
Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή βιογραφικών ήταν η 13η Νοεμβρίου, η προθεσμία όμως παρατάθηκε μέχρι και σήμερα 25 Νοεμβρίου.
Θα πρέπει να πούμε πάντως ότι το σοβαρό αυτό θέμα για τη χώρα μας πρέπει να θεωρείται ότι έχει κλείσει, λόγω του γεγονότος ότι είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, αλλά επειδή στην Ελλάδα, όπως λένε τα λαμόγια, τα πάντα μπορούν να γίνουν, αρκεί να επιμείνεις, η αγγελία αυτή δημιουργεί ανησυχίες.
Ανά δεκαετία πάντως το θέμα επανέρχεται συνήθως από διάφορους οικονομικούς παράγοντες και είναι άγνωστο πού αποσκοπούν… Τη δεκαετία του 1980 ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κλείσει ένα τέτοιο θέμα, όταν μάλιστα ο αείμνηστος Ε. Κουλουμπής, πρώην υπουργός Ενέργειας, δήλωνε ανοικτός στον διάλογο – άλλωστε τότε ήταν πρόσφατο και το Τσερνομπίλ.
Επίσης είχε επανέλθει – όχι με την ίδια ένταση – από διάφορους κύκλους τη δεκαετία του 1990, με αφορμή την πρωτοβουλία της Τουρκίας να φτιάξει αντίστοιχο εργοστάσιο στο Ακούγιου. Και πάλι έκλεισε τότε, λόγω της σεισμικότητας της χώρας μας. Μας κάνει εντύπωση η εποχή που δημοσιεύθηκε η πρόσκληση αυτή. Σε εποχή οικονομικής αδυναμίας της Ελλάδας, όπου επιτίθενται στη χώρα μας διάφορα διεθνή λαμόγια και όπου επικρατεί στη χώρα μας πλήρης αδιαφάνεια στα θέματα των επενδύσεων. Κανένας δεν λειτουργεί θεσμικά και κανένας δεν ξέρει ποιοι την εκπροσωπούν… Ακόμη και οι συγγενείς κυβερνητικών στελεχών συζητάνε για επενδύσεις. Αφήστε που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κουβεντιάζουμε με τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έχουν και πρόβλημα διάθεσης πυρηνικών αποβλήτων. Το «Π» παρακολουθεί την υπόθεση και θα επανέλθει.
Πηγή: Εφημερίδα Το Ποντικι
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου