Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες μας καταχρήσεις...

Υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». Έτσι λοιπόν, η έννοια της υγείας, δεν αποδίδεται μόνο από την ιατρική, αλλά και από άλλους παράγοντες όπως είναι το περιβάλλον, η οικονομία, η εργασία κ.α. Σε τι κατάσταση βρίσκεται, λοιπόν, η υγεία της χώρας μας σύμφωνα με το τελευταίο της τσεκ-απ;

-Η Ελλάδα παρουσιάζει την υψηλότερη αναλογία καπνιστών μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών χωρών (37,6%). Έχουμε τον υψηλότερο αριθμό καταναλισκόμενων τσιγάρων κατ’ άτομο στη Δυτική Ευρώπη. (Eurostat)

-Στην 8η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η χώρα μας, όσον αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ, που ξεπερνά τον κοινοτικό μέσο όρο. (Π.Ο.Υ)

-Στο 9,5% διαμορφώθηκε ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα το 2009, έναντι 7,7% το 2008. (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία).

- Περισσότεροι από 7/10 Έλληνες (75%) αισθάνονται αγχωμένοι . Το 1/2 (49%) αισθάνεται αποθαρρυμένος και θλιμμένος. Το 44% νιώθουν τόσο στεναχωρημένοι, που τίποτα δεν μπορεί να τους φτιάξει το κέφι. (Ευρωβαρόμετρο)

- 20.000 είναι οι άστεγοι, εκ των οποίων οι μισοί είναι έλληνες και 9.000 ζουν στην Αττική.

-Στην Ελλάδα 1/3 αισθάνεται ανασφάλεια στην εργασία του. (Ινστιτούτο Καρολίνσκα)

- 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν ήδη σε καθεστώς επισφάλειας και 1 εκατομμύριο άτομα με αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών)

-Ευρωπαϊκή πρωτιά και στη ρύπανση με περίπου 4,8 εκατ. Έλληνες να αναπνέουν αέρα που περιέχει αιωρούμενα μικροσωματίδια, πάνω από τον ευρωπαϊκό ετήσιο όριο των 40 μονάδων. (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος)

- Μόλις 3% των Ελλήνων αθλούνται σε τακτική βάση, ενώ σε ποσοστό 67% δηλώνουν ότι δεν ασκούνται ποτέ! Τα ποσοστά αυτά φέρνουν την Ελλάδα στη χειρότερη θέση ολόκληρης της Ευρώπης. (Ευρωβαρόμετρο)

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πηγή: http://www.choicetv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top