Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Παγκόσμια καλοσύνη...

"Καμία πράξη όσο μικρή και αν είναι δεν πάει χαμένη."
Αίσωπος

Η Γκλεν Μπορνέ, από την Οττάβα του Καναδά γράφει:
Παρά την προκατάληψη μου με τα μεγάλα καθημερινά προβήματα (ίσως επειδή έχω σπουδάσει πολιτική οικονομία σε ένα ξεχωριστό ινστιτούτο) και παρά τη φυσική κλίση μου προς το δραματικό, πρόσφατα συνέλαβα μια απλή ιδέα: θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τις ζωές μας, τις κοινωνίες μας, τις φιλίες μας, τον κόσμο μας, κάνοντας απλές και αφιλοκερδείς πράξεις καλοσύνης κάθε μέρα. Αυτή η προσέγγιση της ζωής δεν θα αλλάξει την άνιση κατανομή του πλούτου ούτε θα επιδιορθώσει τη ζημιά που κάνουμε στον πλανήτη, ούτε θα σβήσει το χρέος του τρίτου κόσμου, ούτε θα γιατρέψει τις αρρώστιες και τη πείνα των φτωχών παιδιών, αλλά οι καλές πράξεις και τα χαμόγελα στο δρόμο θα μας βοηθήσουν να ανακτήσουμε την πίστη στους ευατούς μας.
Το Παγκόσμιο Κίνημα Καλοσύνης ιδρύθηκε το 1997 για να προωθήσει τις καλές πράξεις. Τώρα πια υπάρχουν παραρτήματα σε δεκάδες χώρες. Το έργο τους είναι αναγνώριση της θεμελιώδους σημασίας της αγνής καλοσύνης των ανθρώπων ως βασικό συστατικό της ικανοποιητικής και γεμάτης νόημα ζωής. Η δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβρη έχει καθιερωθεί σαν εβδομάδα παγκόσμιας καλοσύνης και μια ημέρα της εβδομάδας αυτής είναι η ημέρα παγκόσμια καλοσύνης.
http://www.kindness.com.au/ και http://www.actsofkindness.org/

Συμμετέχετε στο κόλπο
Το δίκτυο KindActs στη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά προσπαθεί να δραστηριοποιήσει ανθρώπους προς την αλλαγή του κόσμου μας. Για να συμμετέχεις πρέπει να κάνεις τρεις καλές πράξεις, μια για σένα, μια για το περιβάλλον και μια για κάποιον άλλο. Μόλις τις εκπληρώσεις πέρνει σειρά κάποιος άλλος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το 2002. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100.000 πράξεις φιλανθρωπίας, ενώ συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 δολλάρια, από δωρεές. Ρούχα, βιβλία, φάρμακα στάλθηκαν σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα. Το 2003 στο πρόγραμμα συμμετείχαν 77 σχολεία και νέα παιδιά από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ινδία, την Ιταλία, το Νεπάλ, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νιγηρία, τη Σκοτία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότιο Αφρική και τις ΗΠΑ.

Κάντε καθημερινά αγνές πράξεις καλοσύνης...προσφέρετε χαρά στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top