Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μαθητικός διαγωνισμός για το περιβάλλον...

Πανελλήνιο μαθητικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον οργανώνει για τρίτη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οίκαδε» της Τράπεζας Κύπρου.
Με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως Διεθνούς Έτους Δασών, ο διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2010-2011 έχει θέμα «Αν τα δέντρα μιλούσαν...» και γίνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
Οι μαθητές ανά την Ελλάδα, είτε μέσα από την τάξη τους είτε μεμονωμένα, μπορούν να λάβουν μέρος με έργα ζωγραφικής, κολάζ, φωτογραφίες και κατασκευές, ατομικά ή ομαδικά.
Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν τον Μάιο του 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος σε μια 4ήμερη έκθεση ανοιχτή στο κοινό. Ειδική επιτροπή θα αξιολογήσει τα έργα και θα απονεμηθούν βραβεία σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις προδιαγραφές των έργων βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://www.oikade.gr/.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οίκαδε» αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και εκπονείται από το 1999. Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότερα από 120 δημοτικά σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, που επικοινωνούν απευθείας μέσω Ιnternet. Παράλληλα, η εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.oikade.gr είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά και τους γονείς.

πηγή: http://www.oikade.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top