Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ και προκλητικά επιδόματα...

Τι κι αν οι Έλληνες φορολογούμενοι σφίγγουν καθημερινά το ζωνάρι, τα λεγόμενα «golden boys»… της ΔΕΗ λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, έως και 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΗ (11 Νοεμβρίου 2009) τα διευθυντικά στελέχη, που αποσπώνται με υπηρεσιακή εντολή, 80 χλμ μακριά από τη βάση τους δικαιούνται επίδομα ενοικίου. Μάλιστα, εάν κάποιο στέλεχος μετατεθεί στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα… «ευεργετείται» με 1.000 ευρώ, ενώ όσοι αποσπαστούν σε άλλες πόλεις της περιφέρειας… λαμβάνουν έως και 750 ευρώ.
Η ασυδοσία όμως δεν σταματά εδώ, καθώς, η ΔΕΗ ενέκρινε έξτρα μπόνους, 250 ευρώ, για κάλυψη δαπανών, όπως για παράδειγμα, λογαριασμούς ύδρευσης, ΟΤΕ κτλ.
Το θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» αφορά δύο από τα πολλά μεγαλοστελέχη της εταιρείας, τα οποία μετατέθηκαν στην Κομοτηνή και την Αθήνα, αντίστοιχα.
Η ΔΕΗ έσπευσε να αποστείλει επιστολή, με την οποία διευκρινίζει ότι η οικονομική βοήθεια αφορά μονοψήφιο αριθμό στελεχών, τα οποία αποσπάστηκαν με εντολή της υπηρεσίας.
Η περίπτωση όμως που παραθέσαμε… διαψεύδει τη ΔΕΗ. Εργαζόμενος, από τη Λαμία, κατόπιν σχετικής αίτησης διορίστηκε στη θέση του βοηθού διευθυντή οικονομικού και διοικητικού ελέγχου στην Αθήνα. Με διαδικασίες-αστραπή έπεσαν οι υπογραφές κι έτσι λαμβάνει κανονικά το επίδομα των 1.000, αν και διαθέτει σπίτι στην πρωτεύουσα, το οποίο το ενοικιάζει από το 1988.

Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top