Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η μόλυνση του περιβάλλοντος προκαλεί εμφράγματα και εγκεφαλικά...


Βιομηχανία, παραγωγή ηλεκτρισμού και αυτοκίνητα προκαλούν εγκεφαλικά και εμφράγματα σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για λογαριασμό του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου. Πρακτικά η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει όσο μπορούν να αποφεύγουν να εισπνέουν το νέφος των πόλεων καθώς τα λεπτά σωματίδια από την καύση της βενζίνης του άνθρακα και του πετρελαίου είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το φράξιμο των αρτηριών.
Σύμφωνα με τη μελέτη, λίγες μέρες ή ακόμη και λίγες ώρες έκθεσης στην περιβαλλοντική μόλυνση είναι αρκετές για να αυξηθεί άμεσα ο καρδιαγγειακός κίνδυνος για έναν άνθρωπο που ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να παραμείνει υγιής επί πολλά χρόνια.
Αρκετές σχετικές έρευνες Αμερικανών επιστημόνων έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία έξι χρόνια και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η μόλυνση συμβάλλει στο φράξιμο των αρτηριών και μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, ειδικά τα άτομα υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τον ερευνητή που έτρεξε τη νέα μελέτη, Ρόμπερτ Μπρουκ, τα άτομα αυτά, ειδικά όταν εκτίθενται σε συνεχή και μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση πρέπει να περιορίζουν στο ελάχιστο τους άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως την υψηλή χοληστερίνη, την πίεση, την παχυσαρκία και το κάπνισμα. Παράλληλα θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στο εξωτερικό περιβάλλον, ιδίως όταν υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Πηγή: TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top