Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Θα μας "καταπιεί" η ΔΕΗ για να μας εξαφανίσει...


Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκάλεσε ο Σύλλογος Πληττομένων και Ανέργων Μαυροπηγής «Μαύρη Πηγή», το βράδυ της Τετάρτης 08–09–2010 στο κέντρο του χωριού παρουσία των κατοίκων, πολλών Θεσμικών Φορέων, Τοπικών Αρχών, Αρμόδιων Φορέων, Καθηγητών, Επιστημόνων, Σωματείων και άλλων Υπευθύνων και Ενδιαφερόμενων, με κύριο θέμα το ρήγμα που εμφανίστηκε εδώ και εβδομάδες στην περιοχή και το οποίο δικαίως προκαλεί την έντονη ανησυχία των κατοίκων για όλους τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει, αφού έχει πλησιάσει και σε ελάχιστη απόσταση και από οικίες ακόμα.
Απών από την Γενική Συνέλευση η «συνήθης ύποπτος» ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ είναι και αυτή η οποία φέρεται να έχει την ευθύνη για το φαινόμενο του ρήγματος που εμφανίστηκε και συγκεκριμένα τα Ορυχεία της.
Οι δραστηριότητες των Ορυχείων της ΔΕΗ έχουν στην κυριολεξία αποκόψει την Μαυροπηγή, η οποία θα έπρεπε σίγουρα να έχει ήδη μετεγκατασταθεί, όχι βέβαια μονό για το τωρινό ρήγμα αλλά για αυτονόητους λόγους ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και επιβίωσης πλέον.
Μια μετεγκατάσταση η οποία «κολάει» στα χαρτιά όπως επισημαίνει ο Σύλλογος αφού δεν δημοσιεύεται στο ΦΕΚ για να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες της.
Η εξέλιξη του ρήγματος όμως μέχρι τώρα αποδεικνύεται επικίνδυνα ενεργή και οι κίνδυνοι άγνωστο τι αποτέλεσμα μπορεί να έχουν για το ίδιο το χωριό αλλά και για τους εργαζόμενους στα Ορυχεία.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τους ειδικούς θα χρειαστούν μετρήσεις, τοπογραφικά, γεωτρήσεις, ειδικές παρακολουθήσεις και επιστημονικές έρευνες τα οποία είναι χρονοβόρα.

Σε αναμονή λοιπόν των Επιστημονικών Μελετών και Πορισμάτων και μέχρι τότε….‘‘θα μας «καταπιεί» η ΔΕΗ για να μας εξαφανίσει και θα πει ότι δεν υπήρξαμε ποτέ για να μην υπάρχουν και ευθύνες και θα χρησιμοποιήσουν μετά τους Θεσμικούς – Τοπικούς Άρχοντες και Επιστήμονες για Άλλοθι, μόνο αυτό παραδέχονται ΔΕΗ και Πολιτεία.’’

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ / ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ : ΤΕΤΑΡΤΗ 15 – 09 – 2010
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
web site : neoiellispontou.blogspot.com
Facebook : Neoi ellispontou
Facebook : Νέοι εν δράση
e-mail : neoiellispontou1@yahoo.gr
Fax : 2461094516

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ???

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

ΠΑΣΟΚ = 375 ΨΗΦΟΥΣ.....46,07%

ΝΔ = 284 ΨΗΦΟΥΣ.....34,89%

ΚΚΕ = 88 ΨΗΦΟΥΣ.... 10,81%

ΣΥΡΙΖΑ = 19 ΨΗΦΟΥΣ.... 2,33%

ΛΑΟΣ = 20 ΨΗΦΟΥΣ..... 2,46%

ΟΙΚΟΛ-ΠΡ= 11 ΨΗΦΟΥΣ...... 1,35%ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ......ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ..... ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ....... οι κάτοικοι της Μαυροπηγής ???????

Delino είπε...

Δηλαδή 9:47 πρέπει να πληρώσουν γιατί ψήφισαν όπως σχεδόν ολόκληρος ο ελληνικός λαός;
Δεν συμφωνώ με την άποψή σου.
Όσες περιοχές έχουν βιώσει προβλήματα από μεγάλες εταιρείες (κρατικές ή ιδιωτικές) δυστυχώς βρήκαν την κάθε τοπική και κεντρική εξουσία απέναντί τους ή μόνο στα λόγια μαζί τους.
Το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Delino
Επιβραβεύουμε ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για τα εξης δεινά ???????????????

2000 : ξύλο απο τα ΜΑΤ
2007 : καταστροφή τους δάσους Μαυροπηγής
2010 : καταστροφή του παλιού δρόμου και διάνοιξη νέου με φυσικό επακόλουθο την απομόνωση του οικισμού
και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ
να κινδυνεύουν οι ΖΩΕΣ των κατοίκων απο τις ΡΩΓΜΕΣ.............................θα μας «καταπιεί» η ΔΕΗ για να μας εξαφανίσει και θα πει ότι δεν υπήρξαμε ποτέ για να μην υπάρχουν και ευθύνες ...........

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ???????????

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
και
της προστασίας της ΖΩΗΣ ????????

 
back to top