Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

«Όχι» στα Λιγνιτωρυχεία από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Βεύης...


Κατά του ΥΠΕΚΑ στρέφεται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Βεύης, προειδοποιώντας ότι θα κορυφώσει τον αγώνα της για να ληφθούν υπόψη τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και να μην λειτουργήσουν λιγνιτωρυχεία στην περιοχή.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Με την από 9 Ιουνίου 2010 επιστολή μας προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, αμέσως μετά την συνάντησή μας με την Επιτροπή ΥΠΕΚΑ για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου Βεύης, είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας, από την διαπίστωσή μας, ότι θα καταστούν τετελεσμένα γεγονότα και πράξεις σε βάρος της τοπικής κοινωνίας μας, όλα όσα εξ αρχής υποψιαζόμασταν. Ότι δηλαδή οι θέσεις, οι προτάσεις και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Βεύης, δεν θα ληφθούν διόλου υπόψη και ότι θα καταλήξουν γραμμένα στις σόλες των υποδημάτων της Υπουργού Περιβάλλοντος, του αρμόδιου υφυπουργού της, των συμβούλων τους, της αρμόδιας Επιτροπής, των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ορισμένων τοπικών μας αυτοδιοικητικών αρχόντων. Οι μάσκες έπεσαν, μετά και την δημοσιοποίηση των κριτηρίων επιλογής του αναδόχου εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης.
Για τις προθέσεις των λοιπών, εμπλεκομένων φορέων και «φορέων», ουδεμία αμφιβολία είχαμε, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που συνεχίζουν να ρίχνουν μέσω επιστολών τους.
Την προειδοποίηση ότι θα ισχύσει το « ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», σε περίπτωση που αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς, την εξέλαβαν ως μπλοφάρισμα.
Με γεια τους και χαρά τους.
Για εμάς όμως ισχύει πλέον το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ κυρία και κύριοι!!!
Από τους εκ του κέντρου ορμώμενους, δεν ζητάμε να σταματήσουν την διαδικασία ξεπουλήματος της Βεύης, γιατί είναι αδύναμοι να το κάνουν. Εξ’ άλλου γνωρίζουμε και την απάντηση: - ΤΡΟΪΚΑ. Υποψιαζόμαστε όμως και τους πραγματικούς λόγους….
Από τους δικούς μας άρχοντες απαιτούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας, από αυτή τη στιγμή, με την οριστική μας απόφαση που δεν είναι άλλη από το ΟΧΙ σε λιγνιτωρυχείο στην περιοχή της Βεύης.
ΟΥΤΕ ΒΕΥΗ Ι ΟΥΤΕ ΒΕΥΗ ΙΙ. ΚΑΝΕΝΑ!!

Ειδικότερα:
1) Από τους δυο εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως τελευταία ευκαιρία ένδειξης πραγματικής συμπαράστασής τους, απαιτούμε την άμεση παραίτησή τους από τις ιδιότητες των εκπροσώπων των κομμάτων τους για την ενημέρωση από την επιτροπή του ΥΠΕΚΑ της πορείας ανάθεσης εκμετάλλευσης του ξεπουλήματος της Βεύης και την συμμετοχή τους στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Βεύης για το ΟΧΙ, πλέον, σε ορυχεία στην Βεύη. Άρνησή τους σημαίνει νομιμοποίηση εκ μέρους τους άρα ολική συνενοχή στο επιχειρούμενο έγκλημα.
2) Από τους αυτοδιοικητικούς μας εκπροσώπους (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και Δήμο Μελίτης) την διενέργεια εκτάκτων επειγουσών συνεδριάσεων με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την στήριξη του ΟΧΙ μας στο ξεπούλημα της Βεύης!! Νομάρχης και Δήμαρχος να ζητήσουν από τα σώματα των φορέων τους τον ορισμό τους ως εκπροσώπων τους στον αγώνα της Βεύης για το ΟΧΙ σε ορυχεία.

Ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Βεύης:

1) Αποστολή ανοικτής επιστολής προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων.
2) Δημοσιοποίηση με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο της οριστικής πλέον απόφασής μας για το ΟΧΙ στην καταστροφή της Βεύης, αρχής γενομένης με κοινή συνέντευξη τύπου με τους Οικολόγους Πράσινους, που έμπρακτα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για συμπαράταξή τους μαζί μας από την αρχή, εντός των προσεχών ημερών.
3) Ενημέρωση των δημοτών μας για την ανάγκη πλέον, πραγματοποίησης δυναμικών κινητοποιήσεων.
4) Ενημέρωση για τα διαδραματιζόμενα στον τόπο καταγωγής τους, των ομογενών μας ανά την υφήλιο, αλλά και αίτημα συνδρομής τους στον αγώνα μας.
5) Ανάρτηση πανό στην Διασταύρωση της Βεύης και στην είσοδο του λιγνιτωρυχείου με κείμενο «ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, Η ΒΕΥΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ» και «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ».

Πηγή: http://energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top