Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ θα παρακολουθεί το ρήγμα της Μαυροπηγής για λογαριασμό του Δήμου Πτολεμαϊδας...


Τη Μαυροπηγή επισκέφθηκε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης συνοδεύοντας τους τρεις καθηγητές του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τσάπανο, καθηγητή σεισμολογίας, Κων/νο Βουβούρη, καθηγητή υδρογεωλογίας και Αλέξανδρο Χατζηπέτρο, λέκτορα τεκτονικής, προκειμένου να εξετάσουν επιτόπου την εξέλιξη του φαινομένου της ρηγμάτωσης.
Στόχος της επίσκεψης ήταν μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, προκειμένου στη συνέχεια να ανατεθεί με επείγουσα διαδικασία στην επιστημονική ομάδα μέσω προγραμματικής σύμβασης, η εκπόνηση μελέτης που θα διαλευκάνει τα αίτια του φαινομένου και τις επιπτώσεις της εξέλιξής του.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης «εμείς ως πολιτεία απευθυνόμαστε πρώτα στα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα ζητώντας επιστημονική συνδρομή, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο και μεταξύ άλλων το ΙΓΜΕ που πρόσφατα εξέδωσε πόρισμα, στο οποίο φάνηκε καθησυχαστικό. Ο δήμος Πτολεμαϊδας θέλησε χωρίς σε καμία περίπτωση να αμφισβητεί το πόρισμα του ΙΓΜΕ να έχει και μια δεύτερη γνώμη από το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, με το οποίο έχουμε και στο παρελθόν συνεργαστεί και ζητήσαμε τη συμβουλή του σε διάφορα θέματα, όπως στην περίπτωση των Αγ. Αναργύρων, προκειμένου να μας ενημερώσει για την πορεία του φαινομένου».
Οι καθηγητές του τμήματος με τη σειρά τους δήλωσαν πως πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που θα αργήσει να δώσει αποτελέσματα, ενημέρωσαν, όμως, το δήμαρχο Πτολεμαϊδας ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση οργάνων παρακολούθησης για την εκτίμηση του φαινομένου.
Το θέμα της σύναψης προγραμματικής σύμβασης θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ψηφιστεί και να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία από πλευράς ΑΠΘ.
Στη συνέχεια ο κ. Τσιούμαρης με τους καθηγητές επισκέφθηκαν το κοινοτικό κατάστημα, όπου συναντήθηκαν με τους κατοίκους, εξηγώντας το σκοπό της επίσκεψης και ζητώντας τη συνεργασία, αφού κάποια από τα όργανα παρακολούθησης θα τοποθετηθούν και εντός των κατοικιών.

Πηγή: Δήμος Πτολεμαΐδας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άλλος με την βάρκα μας ?????????

Μετά απο λειτουργία......
10 ετών του ΟΡΥΧΕΙΟΥ......

ΠΟΙΟΙ άλλοι θα βγάλουν ΠΟΡΙΣΜΑ ????????

Oι αξιότιμοι καθηγητές
σεισμολογίας, υδρογεωλογίας , τεκτονικής.... του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .....

εξέδωσαν ΠΟΡΙΣΜΑ.... στην περίπτωση των Αγ. Αναργύρων.......

ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.....μετά απο τόσα ΧΡΟΝΙΑ ?????????

απο την 3η του Σεπτέμβρη......
ΠΑΣΟΚ: 36 χρόνια προσφοράς στη χώρα και τη Δημοκρατία

ι. Την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής

η. Ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για υγεία, ατυχήματα, γερατειά και ανεργία

6. Κατοχυρώνεται συνταγματικά το δικαίωμα εργασίας για όλους τους πολίτες, άντρες και γυναίκες

θ. Την προστασία της μητέρας και του παιδιού

γ) Άμεση ακύρωση όλων των ανελεύθερων και καταπιεστικών έκτακτων μέτρων της χουντικής επταετίας, καθώς και των παρόμοιων νομοθετημάτων των προδικτατορικών κυβερνήσεων

3. Για τα βασικά δικαιώματα του πολίτη ισχύει ο χάρτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

ΠΟΤΕ θα ΓΙΝΕΙ ??????
η
Τιμωρία των ενόχων και των βασανιστών της χουντικής 20ετίας ???????
και των υπεύθυνων της ???????????

 
back to top