Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αποχή των κατοίκων από τις κάλπες του Νοεμβρίου...

Την αποχή από τις κάλπες του Νοεμβρίου σκέπτονται οι ψηφοφόροι του δημοτικού διαμερίσματος Πτελεώνα στο δήμο Πτολεμαΐδας αφού συνεχίζονται οι προκλήσεις από πλευράς της ΔΕΗ χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς για τα προβλήματα αλλά και τις υποβαθμισμένες συνθήκες ζωής τους.Το τελευταίο «τερτίπι» της ΔΕΗ αφορά στην τοποθέτηση πασσάλων στα πρώτα σπίτια του οικισμού πριν από έναν μήνα περίπου ξεσηκώνοντας τους λιγοστούς ηλικιωμένους κατοίκους οι οποίοι ερμήνευσαν την κίνηση αυτή ως οριοθέτηση των εδαφών της ΔΕΗ. Ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι εκτάσεις που «πασσαλώθηκαν» δεν έχουν απαλλοτριωθεί ενώ δεν έχει διευθετηθεί και η εκκρεμότητα με την αγοραπωλησία της ακίνητης περιουσία τους. Τις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου θα συγκληθεί λαϊκή συνέλευση των 300 ψηφοφόρων του Πτελεώνα κατά την οποία θα ενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις και θα κατατεθεί πρόταση για τη μη προσέλευση τους στις κάλπες ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο όταν ο εργολάβος που για λογαριασμό της ΔΕΗ εκτελούσε εργασίες στο Ορυχείο Κομάνου χρησιμοποίησε, όπως υποστήριξαν και τότε οι κάτοικοι, εκρηκτικά (φουρνέλα) γιατί συνάντησε πετρώδη εδάφη, σε απόσταση μικρότερη των 250 μέτρων από τον οικισμό, σπέρνοντας τον φόβο και τον πανικό. Με έγγραφη του διαμαρτυρία προς την διεύθυνση περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης το Τ.Σ Πτελεώνα ζήτησε παρέμβαση της υπηρεσίας για να διενεργηθεί αυτοψία όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι δεν υπάρχει οριοσήμανση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.
«Η ΔΕΗ είναι παράνομη στον Πτελεώνα φθάνοντας στα όρια των οικοπέδων. Έβαλε πασσάλους μέσα στα σπίτια μας, σε μία νύχτα και όχι στο όριο των απαλλοτριωμένων εδαφών. Ξυπνήσαμε ένα πρωί και είδαμε το απίστευτο θέαμα. Ας έρθουν να βάλλουν πασσάλους και μέσα στην πλατεία, να κλείσουν και την εκκλησία, να μας απαγορεύσουν να ανάψουμε ένα κερί. Θα πάμε σε άλλες επιλογές. Δεν θα ψηφίσουμε ούτε για την εκλογή Περιφερειάρχη ούτε και δημάρχου. Ίσως έτσι κάποιοι να ενδιαφερθούν. Φτάνει πια».
Από την πλευρά της ΔΕΗ ο προϊστάμενος του Ορυχείου του Κυρίου Πεδίου κ. Τσαλίδης ανέφερε ότι η επιχείρηση έπραξε σύμφωνα με τις υποδείξεις της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Ν.Α. προβαίνοντας στην οριοσήμανση και τοποθέτησε τους πασσάλους στο όριο των εδαφών της. «Μας το ζήτησαν και το κάναμε».

Πηγή: Πρωϊνος Λόγος-Μαίρη Κεσκιλίδου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την αποχή από τις κάλπες του Νοεμβρίου σκέπτονται οι ψηφοφόροι του δημοτικού διαμερίσματος Πτελεώνα .....

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ οι κάτοικοι του ΠΤΕΛΕΏΝΑ ?????????

.....αφού συνεχίζονται οι προκλήσεις από πλευράς της ΔΕΗ χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς για τα προβλήματα αλλά και τις υποβαθμισμένες συνθήκες ζωής τους.......

Οι "ΑΛΛΟΙ".......είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ......απο την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της ΔΕΗ......ως ααφορά τα προβλήματα τους...απο τις δραστηριότητες της ΔΕΗ !!!!!!!

 
back to top