Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Εσωτερικά "ρουσφέτια" με "φιρμάνι" Ζερβού...


Την υπογραφή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Αρθούρου Ζερβού, φέρει η απόφαση «δώρο» για τη μισθολογική μετάταξη συνολικά 44 διευθυντών της ΔΕΗ. Πρόκειται για στελέχη γενικών θέσεων τα οποία με την απόφαση 143/2010 με ημερομηνία 30/7 και έναρξη ισχύος από 1/8 μετατάσσονται στην κατηγορία Γ κλιμάκιο Β.
Την αποκάλυψη έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Μπεντενιώτης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα επισημαίνοντας επιπλέον την έντονη διαφωνία και από πλευράς των εργαζομένων όπως εκφράζονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις. Σύμφωνα με το βουλευτή Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί μόλις λίγα χρόνια πριν, θα έχουν αμοιβές που ξεπερνούν και τις αποδοχές του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων. Επιπλέον όπως επισημαίνει ο βουλευτής η γνωμοδότηση του ειδικού συμβουλίου κρίσεως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ούτε βεβαίως υπάρχει τεκμηρίωσή της.
Συνδικαλιστικές πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι και στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί να γίνουν οι εσωτερικές μισθολογικές μετατάξεις και είχαν αποτραπεί μετά τις αντιδράσεις του συνδικάτου, ωστόσο αυτή τη φορά η απόφαση πέρασε εν μέσω «θερινής νυκτός». Τα χρήματα αυτά δεν θα έπρεπε να δοθούν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, καθώς πλέον υπάρχουν θεσπισμένα διευθυντικά επιδόματα και επιπλέον πληρώνονται υπερωρίες άρα δεν απαιτούνται οι μισθολογικές μετατάξεις. Έτσι στελέχη που έγιναν διευθυντές μόλις προ εξαμήνου ανέβηκαν έως και 5 κλιμάκια πάνω, με το μηνιαίο όφελος να αγγίζει έως και τα 1500 ευρώ.
Πρόκειται για τη δεύτερη ερώτηση που καταθέτει ο βουλευτής Πειραιά, ο οποίος είχε πρόσφατα αναφερθεί με ερώτησή του στα προβλήματα της ηλεκτροδότησης στην Αίγινα. Εκτός όμως από τα προβλήματα στη συντήρηση της διασύνδεσης, την καθυστέρηση στην κατασκευή του τέταρτου καλωδίου αλλά και την αποτελεσματικότητα της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης, ο βουλευτής έθεσε στη συγκεκριμένη ερώτηση θέματα διαφάνειας. Ενδεικτικό είναι απόσπασμα της ερώτησης του κ. Μπεντενιώτη όπου ερωτά εάν:
«Έχει διακοπεί η καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας που κατέβαλε παράνομα σε στελέχη της η ΔΕΗ που υπηρετούν στη διοίκηση στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες; Ποια στελέχη έχουν εισπράξει αυτό το επίδομα; Με βάση ποια απόφαση κατεβάλλετο; Ζητήθηκε η εξολοκλήρου επιστροφή του αναδρομικά ως καταβληθέντα και εισπραχθέντα παρανόμως με τη διαδικασία του παράνομου και αδικαιολόγητου πλουτισμού;»
Επίσης ο βουλευτής κάνει αναφορά σε καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, αναφορές για αλόγιστες και παράνομες δαπάνες που όχι μόνο δεν έχουν βρει ανταπόκριση αλλά ακόμα έχουν και συγκαλυφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένες καταγγελίες αφορούν τη μεταφορά ηλεκτρονικών υπολογιστών στις κατοικίες των στελεχών, τη χρήση των εταιρικών αυτοκινήτων από συζύγους των στελεχών κλπ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΔΕΗ με ανακοίνωση που εξέδωσε απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Μπεντενιώτη και επιφυλάχθηκε να καταθέσει την απάντησή της στη βουλή.
"Λέω πράγματα που δε λέγονται εύκολα, η ΔΕΗ να μας πει εάν έχει καταβληθεί σε μη δικαιούχους το επίδομα μη ανθυγιεινής εργασίας, εάν αυτό έχει επιστραφεί, είμαι υποχρεωμένος να δώσω συνέχεια για να ξεκαθαριστεί το τοπίο", τόνισε ο κ. Μπεντενιώτης σε επικοινωνία που είχε με το Capital.gr. Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει με νόημα ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει σε πρώτη προτεραιότητα την ηθική στην πολιτική και τη διαφάνεια στη διακυβέρνηση.

Πηγή: http://www.capital.gr - Του Χάρη Φλουδόπουλου

4 σχόλια:

nikos είπε...

αφού είναι όλοι τους ...τα απομένοντα ψυγεία .. βαθαείς κατάψυξις..χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ρωτάει αυτές τις γελειότητες ???????

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ?????

ΜΟΝΟΙ τους πήραν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που κατέβαλε παράνομα σε στελέχη της η ΔΕΗ που υπηρετούν στη διοίκηση στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες ???????
και
να ήταν η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ !!!!!!!

Όλα ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ !!!!!!!!!!!

"Εις υγείαν των κοροϊδων"......οι ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ !!!!!!!!!!

nikos είπε...

έχει ..και άλλα ποιο βαθεία κατεψυγμένα....

nikos είπε...

υπάρχει και κάποιος Χατζημιχαήλ το δεξί χέρι ..του Ζερβού Α ..εκ Τουρκίας ..θα απαντήσει ποτέ ... ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΏΝ!!!!!

 
back to top