Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Κρίσιμη συνεδρίαση του Συμφώνου ΔΕΗ-Τοπικής Κοινωνίας...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, η 10η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του «Συμφώνου Συνεργασίας – Συνύπαρξης της ΔΕΗ με την τοπική κοινωνία», παρουσία, μάλιστα, και των πέντε βουλευτών του Νομού Κοζάνης. Η σημαντική, από όλες τις απόψεις, συνεδρίαση του Συμφώνου θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Συσκέψεων του 2ου ορόφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στις 11.30 το πρωί και θεωρείται από συμμετέχοντες και όχι μόνο ως μια από τις πλέον σημαντικές από την ημέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το εν λόγω όργανο.
Ανάμεσα στα μείζονος σημασίας ζητήματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση είναι εκείνα των μετεγκαταστάσεων Ποντοκώμης και Μαυροπηγής, η μετεγκατάσταση της Ακρινής, η κατασκευή της 5ης μονάδας στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και, φυσικά, το κορυφαίο θέμα των υπερβάσεων ρύπων και των προστίμων που επιβάλλονται στη ΔΕΗ τους τελευταίους μήνες. Να σημειωθεί πως τη σύγκληση του Συμφώνου είχε ζητήσει προ μερικών ημερών, με επιστολή του στο νομάρχη Κοζάνης και επικεφαλής του Οργάνου Γιώργο Δακή, ο δήμαρχος του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης. Παρόντες, όμως, στη Νομαρχία αναμένεται να είναι και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, ενώ στο προσκήνιο της επικαιρότητας βρίσκεται και το ζήτημα με το δρόμο Ακρινής-Κλείτου. Μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον και για τα όσα θα πει στη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Νικολακάκος, διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η συζήτηση θα επεκταθεί σε πολλά «μέτωπα». Τέλος, να σημειωθεί πως είναι η πρώτη συνεδρίαση του Συμφώνου μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και με τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εν αναμονή, παράλληλα, της αντικατάστασης του νυν προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Παναγιώτη Αθανασόπουλου.

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Παναγιώτης Πλιάτσιος

2 σχόλια:

nikos είπε...

Αξίζει αύριο (Κυριακή) ώρα 22.00 στο Flash.tv η επανάληψη της εκπομπής για τον λιγνίτη .Η συζήτηση άνοιξε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρων για τους εργαζομένους και κατοίκους του λεκανοπεδίου

Mavromatidis Dimitrios είπε...

Κλικ για να δείτε
Συζήτηση Συμφώνου Συνεργασίας [14.11.09] για τις μετεγκαταστάσεις...
και γενικότερα τι συνέβη στο
Αποτελέσματα συνεδρίασης Συμφώνου Συνεργασίας με τη ΔΕΗ [14.11.09]

 
back to top