Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Η ΔΕΗ έκλεισε το δρόμο Ακρινής-Κλείτου!...


Την εισαγγελική παρέμβαση, μετά από σχετικές ενέργειες του νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, προκάλεσε χθες η κίνηση της ΔΕΗ να προχωρήσει ουσιαστικά, στο κλείσιμο του επαρχιακού δρόμου που συνδέει την Ακρινή με τον Κλείτο! Ένας δρόμος που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες, με τη διοίκηση της ΔΕΗ να υποστηρίζει πως ανήκει, πλέον, στη δικαιοδοσία της, κάτι που έχει οδηγήσει στην αντίδραση του τοπικού Συλλόγου για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής. Χθες, λοιπόν, δυο μεγάλα φορτηγά Τύπου «Τάμπερ» της ΔΕΗ έκλεισαν τον εν λόγω δρόμο, αποθέτοντας χώμα και χαλίκια και, ουσιαστικά, κόβοντας την κυκλοφορία.
Να σημειωθεί πως, όπως τόνισε, μιλώντας στον «Π.Λ.», ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Πουτακίδης, αναμένεται να κατατεθεί και μήνυση από τους κατοίκους κατά της ΔΕΗ. Μέχρι, πάντως, αργά το απόγευμα αναμενόταν, πιθανότατα, η απόφαση για το άνοιγμα του «επίμαχου» δρόμου.
Να σημειωθεί πως τα βαρέα οχήματα της ΔΕΗ απασχολούνται στην εξωτερική απόθεση του ορυχείου Νότιου Πεδίου και διέρχονται πάνω από την ανισόπεδη γέφυρα, φορτωμένα με τόνους υλικού, (το μεικτό βάρος των οποίων φτάνει ακόμα και τους 250-300 τόνους). Κάτω από τη γέφυρα περνά ο επαρχιακός δρόμος Ακρινής - Κοζάνης τον οποία διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής.
Επί τόπου στο χώρο έφτασε ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ελλησπόντου Κώστα Σανίδη, για να δουν από κοντά τις ενέργειες της ΔΕΗ. Ο κ. Δακής, μεταξύ άλλων, τόνισε πως προχώρησε στην ενέργεια ενημέρωσης της αντιεισαγγελέως υπηρεσίας για το θέμα, τονίζοντας πως «ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο. Και απλά ζήτησα την εφαρμογή της νομιμότητας. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και, υποθέτω, και η δημοτική αρχή Ελλησπόντου δεν προτιθέμεθα να αυτοκαταργηθούμε».
Στο μεταξύ για δέκατη τρίτη μέρα οι κάτοικοι της Ακρινής του Δήμου Ελλησπόντου, συνεχίζουν την κατάληψη της ανισόπεδης γέφυρας του δρόμου Ακρινής - Κοζάνης εμποδίζοντας τη διέλευση βαρέων οχημάτων της ΔΕΗ καθώς δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων.

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Παναγιώτης Πλιάτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top