Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ανοίγει (;) ο δρόμος Ακρινής-Κλείτου...

Ανοιχτό, είναι, πλέον, το ενδεχόμενο να ανοίξει εντός των επόμενων ημερών ο δρόμος Ακρινής-Κλείτου, μετά και τη χθεσινή, νέα παρέμβαση της Νομαρχίας Κοζάνης, η οποία επέδωσε στη ΔΕΗ το σχετικό αίτημα, επισυνάπτοντας και τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για τον…επίμαχο δρόμο Ε35. Ωστόσο, μέχρι και χθες το απόγευμα δεν υπήρχε κάποια επίσημη απάντηση από πλευράς ΔΕΗ, ενώ να σημειωθεί πως στην περιοχή βρέθηκε επί τόπου και ο αντινομάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης.
«Είμαστε εν αναμονή της απάντησης», τόνισε στον «Π.Λ» ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ο οποίος προσέθεσε πως «από την πρώτη στιγμή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης ενήργησε άμεσα, κάνοντας όλες τις ενδεδειγμένες κινήσεις». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου για τη Μετεγκατάσταση της Ακρινής Κώστας Πουτακίδης ξεκαθάρισε, μιλώντας στον «Π.Λ.» πως «εάν η ΔΕΗ ανοίξει πρώτα τον χαρακτηρισμένο ως επαρχιακό αυτό δρόμο, τότε μόνο θα προχωρήσουμε και εμείς στην αποχώρησή μας από τον άλλο δρόμο που έχει η ίδια ανοίξει».
Να σημειωθεί πως τα βαρέα οχήματα της ΔΕΗ απασχολούνται στην εξωτερική απόθεση του ορυχείου Νότιου Πεδίου και διέρχονται πάνω από την ανισόπεδη γέφυρα, φορτωμένα με τόνους υλικού, (το μεικτό βάρος των οποίων φτάνει ακόμα και τους 250-300 τόνους). Κάτω από τη γέφυρα περνά ο επαρχιακός δρόμος Ακρινής - Κοζάνης τον οποία διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής.
Τέλος, όπως έγινε χθες γνωστό, με μεσολάβηση των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης, την ερχόμενη Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, θα υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Ακρινής στην Αθήνα και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη.

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Π.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top