Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Επεισόδια στο ορυχείο Μαυροπηγής...

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί σε περιοχή κοντά στο Ορυχείο Μαυροπηγής όταν εκσκαπτικά μηχανήματα της ΔΕΗ εισέβαλαν σε ακίνητο για να επέμβει ο ιδιοκτήτης και να παρεμποδίσει την διαδικασία αφού η επιχείρηση δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα το ποσό που αναλογούσε για την αποζημίωση. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη και τον γιό του και μαζί με τους υπευθύνους της ΔΕΗ τους οδήγησαν στο Αστυνομικό τμήμα Πτολεμαΐδας, όπου και κρατούνται αναμένοντας την απόφαση του εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Κύρο Σπόντη ο πελάτης του Βασίλειος Μήτρου είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να προστατεύσει την περιουσία του μία έκταση 24 στρεμμάτων αξίας άνω των 200 χιλιάδων ευρώ με δενδροφυτείες, γιατί η ΔΕΗ επεχείρησε δια της βίας να εισέλθει στο ακίνητο, προσθέτοντας ότι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω ακινήτου θα παρεμποδίζει συνεχώς τη διέλευση οχημάτων της επιχείρησης όσο η ΔΕΗ δεν ενεργεί νόμιμα και δεν καταβάλλει έγκαιρα τα χρήματα. Όπως υποστήριξε ο κ. Σπόντης η ΔΕΗ θα έπρεπε να καταβάλει τα ποσά της απαλλοτρίωσης μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2009 με αποτέλεσμα να παρέλθει η προθεσμία για να ενημερώσει στη συνέχεια τον ιδιοκτήτη ότι κατατέθηκαν στις 11 Νοεμβρίου. Μετά το χθεσινό γεγονός ο κ. Μήτρου με δεδομένο ότι διαθέτει και δεύτερο ακίνητο θα καταθέσει αίτηση στο διοικητικό πρωτοδικείο για την ακύρωση της απαλλοτρίωσης και του δευτέρου οικοπέδου. Όπως τόνισε ο κ. Σπόντης υπάρχουν άλλοι έξι πελάτες του οι οποίοι έχουν το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή της μη έγκαιρης κατάθεσης των χρηματικών ποσών από τις απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ οπότε θα επαναληφθεί το ίδιο πρόβλημα. «Η ΔΕΗ πιστεύει ότι είναι κράτος εν κράτει και μπορεί να καταπατά περιουσίες χωρίς να τις αποζημιώνει όπως προβλέπει ο Νόμος».
Μηνύσεις κατατέθηκαν από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου εναντίον των οδηγών των εκσκαπτικών μηχανημάτων της ΔΕΗ και κατά «του ηθικού αυτουργού» όπως τόνισε ο κ. Σπόντης, μηχανικό του ορυχείου Μαυροπηγής, ενώ η ΔΕΗ κατέθεσε μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη του ακινήτου γιατί παρεμπόδισαν της διέλευση των οχημάτων.

Πηγή: ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα "τρελλά και παράξενα", στην Μαυροπηγή θα συμβαίνουν!!!
Ο πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Μαυροπηγής, που έπρεπε να ενεργεί για το συμφέρον ΟΛΩΝ των κατοίκων,θιγόμενος απο τα συμφέροντα του, έγινε "ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ", γιατί η ΔΕΗ δεν του κατέβαλλε την αποζημίωση του, τον Ιούλιο αλλά τον Νοέμβριο.

ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ τα προβλήματα του οικισμού που εκπροσωπεί και ΤΩΡΑ ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ασχολείται με τα δικά του ΜΕΓΑΛΑ και ΑΛΥΤΑ!!! ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΠΑΡΕΑ και ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ του, απο την Μαυροπηγή.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ με ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ είναι ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ή ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ???

και ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!

 
back to top