Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Πολύωρη συνεδρίαση-Επαναδιαβεβαίωση στόχων! ...


Χωρίς σημαντικές ειδήσεις και με κύριο χαρακτηριστικό τις γενικές αναφορές όλων των συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου η πολυ-αναμενόμενη συνεδρίαση του Συμφώνου Συνεργασίας και Συνύπαρξης ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα συσκέψεων της Νομαρχίας Κοζάνης. Τελικά, μετά από μια συνεδρίαση που, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κράτησε....πέντε ώρες, αποφασίστηκε να ενταχθεί και η Ακρινή στο πάγιο αίτημα για την προώθηση της μετεγκατάσταση των οικισμών της Ποντοκώμης και της Μαυροπηγής, θέμα στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και των Συλλόγων, αλλά και να επαναδιατυπωθεί το αίτημα για την άμεση διαδικασία δημοπράτησης της νέας μονάδας στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας.
Για το τελευταίο θέμα ειπώθηκε από πολλούς συμμετέχοντες (η αίθουσα ήταν γεμάτη και δεν έπεφτε...καρφίτσα) πως ότι η διοίκηση της ΔΕΗ πρακτικά καθυστέρησε τη διαδικασία προκήρυξης των μονάδων με το πρόσχημα της σύμφωνης γνώμης της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, έγινε εκτενής συζήτηση για την εμπλοκή της ΔΕΗ και το θέμα του αποχαρακτηρισμού του δρόμου Ακρινής-Κλείτου, με τον Σύλλογο Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής να πρέπει να αποφασίσει, τις επόμενες ημέρες,ε αν θα συνεχίσει ή όχι τις καταλήψεις. Ο νέος, πάντως, πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Πουτακίδης προκάλεσε αίσθηση, όταν δήλωσε ότι οι ευθύνες είναι στην ΔΕΗ που ανάγκασε τους κατοίκους της Ακρινής να «ανέβουν στα κεραμίδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά! Να σημειωθεί πως παρόντες στη συνεδρίαδη του Συμφώνου, στο οποίο προήδρευσε ο επικεφαλής του, νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ήταν και οι βουλευτές Πάρις Κουκουλόπουλος, Αλέκος Αθανασιάδης, Γιάννης Βλατής και Γιώργος Κασαπίδης, ενώ τη ΔΕΗ εκπροσώπησε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΛΚΔΜ Στέφανος Παλαβός, αλλά και η διευθύντρια περιβάλλοντος Σ. Ανδρεάδου. «Παρών» επίσης, στην ίδια συνεδρίαση ήταν ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος ανέφερε, για το θέμα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης, με λεπτομέρειες το έργο που έφερε σε πέρας η ΑΝΚΟ ως τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Δημ. Υψηλάντη, τόσο για την προετοιμασία των αναγκαίων μελετών όσο και για τη νομοθετική ρύθμιση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το θέμα που έθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μέχρι σήμερα λειτουργία του Συμφώνου, ενώ σημειώθηκε πως πρακτικά δεν υπάρχει λόγος να συνέρχεται το σύμφωνο δεδομένου ότι τελεί υπό παραίτηση η ηγεσία της ΔΕΗ.

Πηγή: Πρωινός Λόγος- Π.Π.- Μαίρη Κεσκιλίδου

Και το δούλεμα συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top