Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ελεύθερος ο συλληφθείς πρόεδρος...


Ελεύθερος αφέθηκε ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου της Μαυροπηγής Σπύρος Μήτρου, ο οποίος συνελήφθη στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν παρεμποδίζοντας τα εκσκαπτικά μηχανήματα της ΔΕΗ που επεχείρησαν να εισβάλλουν στο αγρόκτημα του πατέρα του.Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κύρο Σπόντη η τακτική δικάσιμος ορίστηκε για τον Απρίλιο του 2010 χωρίς να εξελιχθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Όσον αφορά την αίτηση για λήψη ασφαλιστικών κατά της ΔΕΗ η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης κ. Στεφανίδου, αφού έλαβε υπ’ όψιν της όλα τα στοιχεία και έγγραφα που προσκόμισαν οι δύο πλευρές χορήγησε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει κάθε διακατοχική πράξη και ενέργεια επί του επιδίκου του ακινήτου από τη ΔΕΗ, ενώ η αίτηση θα συζητηθεί στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα.
Τα γεγονότα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης όταν τα εκσκαπτικά μηχανήματα της ΔΕΗ παρουσία υψηλόβαθμων τοπικών στελεχών της επιχείρησης και Αστυνομικών δυνάμεων επεχείρησαν να εισβάλλουν στο αγρόκτημα του Βασίλη Μήτρου για δεύτερη φορά μέσα σε επτά ημέρες. Την είσοδο τους προσπάθησε να παρεμποδίσει ο γιός του ιδιοκτήτη γιατί δεν έχει συντελεστεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης του οικοπέδου. Πυροδοτήθηκε ένταση, ακολούθησαν οι συλλήψεις και οι αντίδικοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα Πτολεμαΐδας για να αφεθούν ελεύθερα το απόγευμα τα στελέχη της ΔΕΗ και να παραμείνει κρατούμενος ο κ. Μήτρου. Κατά τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων της ΔΕΗ η εισβολή στο αγροτεμάχιο έγινε με προφορική εντολή εισαγγελέα και ήταν νόμιμη κάτι που διέψευσε ο κ. Σπόντης λέγοντας ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να διατάξει κάτι τέτοιο για να καταρρίψει και το δεύτερο επιχείρημα τους ότι δήθεν έδωσε εντολή για σύλληψη μόνον του ιδιοκτήτη του ακινήτου λόγω παρακώλυσης του έργου και όχι των χειριστών των μηχανημάτων εναντίον των οποίων καθώς και των στελεχών της ΔΕΗ υποβλήθηκαν μηνύσεις για ηθική αυτουργία γιατί διέταξαν αυτήν την ενέργεια.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το απόγευμα της Τετάρτης τα ίδια μηχανήματα της ΔΕΗ εισήλθαν στο αγρόκτημα καταστρέφοντας τα υπόλοιπα δενδρύλλια ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση του Νομάρχη Κοζάνης κ. Δακή. Μάλιστα ο κ. Δακής επρόκειτο να μεταβεί στην Μαυροπηγή κάτι που δεν έγινε τελικά.

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Μαίρη Κεσκιλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top