Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Kίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας για τη διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου...

Έχουν περάσει ήδη αρκετές ημέρες (9) από την στιγμή που έχει διαπιστωθεί η διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση για το αν υπάρχει επιβάρυνση στο κανάλι Σουλού από την διαρροή.
Επειδή με ανώνυμες καταγγελίες οι κάτοικοι των Δ.Δ που διαμένουν κατά μήκος του Σουλού, δηλώνουν σε εμάς την έντονη ανησυχία τους, διότι υπάρχει οσμή πετρελαίου στο κανάλι, φοβούμενοι για περαιτέρω επιβάρυνση της ήδη επιβαρυμένης γύρω περιοχής, θεωρούμε πως είναι απαραίτητο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας να πληροφορήσουν τους κατοίκους της περιοχής για τα αποτελέσματα τυχόν μετρήσεων που έκαναν μετά το συμβάν της διαρροής πετρελαίου.
Επίσης ζητούμε να πληροφορηθούμε από πλευράς του Δήμου Πτολεμαΐδας εάν έχει ενημερωθεί για τυχόν μετρήσεις της ρύπανσης του Σουλού από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις περιοχές των Δημοτικών διαμερισμάτων του. Έχουν παρθεί μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις σε περίπτωση επιβάρυνσης του καναλιού από την διαρροή του πετρελαίου;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top