Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Εξώδικα έστειλε η ΔΕΗ στους κατοίκους του Κλείτου...

Εξώδικα έστειλε η ΔΕΗ στους κατοίκους του Κλείτου, με τα οποία τους ζητά να εκκενώσουν το χωριό, όσοι κάτοικοι διαμένουν ακόμα εκεί, μέσα σε ένα μήνα. Στην συνέχεια, παρέλαβαν ένα νέο εξώδικο, από τοπικό διευθυντικό στέλεχος, με το οποίο τους δίνονταν μία παράταση έως το καλοκαίρι! Επόμενο και αναμενόμενο ήταν να αναστατωθούν και να ανησυχήσουν σοβαρά οι κάτοικοι, αφού στο καινούργιο χωριό τους δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές, για να μπορούν να μείνουν εκεί οργανωμένες κοινωνίες.
Σε ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στον νέο οικισμό, παρουσία και της Δημοτικής Αρχής, η συζήτηση , σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης κινήθηκε περισσότερο σε ακαδημαϊκό περιεχόμενο και όχι σε θέματα ουσίας και κυρίως αποφάσεων.
Για όσους γνωρίζουν το ιστορικό της μετεγκατάστασης του Κλείτου, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, έχουν κατασταλάξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια “αμαρτωλή” ιστορία που ταλάνισε, κούρασε και ταλαιπώρησε τους κατοίκους της και δυστυχώς ακόμα δεν έχει τελειώσει, αφού πολλές οικογένειες παραμένουν εγκλωβισμένες σε ένα χωριό “Φάντασμα” κυκλωμένο ασφυκτικά από ορυχεία, ταινίες και αποθέσεις.
Όταν το θέμα αυτό φτάνει στο δια ταύτα και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, τότε όλα ως δια μαγείας αποφαίνεται πως όλα και όλοι λειτούργησαν σύννομα.
Στο παρασκήνιο όμως ο καθένας αποδίδει ευθύνες πανταχόθεν!
Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, για να καταλογίσει κάποιος επίσημα ευθύνες και ανομίες θα πρέπει να έχει και αποδείξεις. Αν υπήρξαν , την ευθύνη για τα αποδειχτικά στοιχεία, ή τουλάχιστον για την εύρεση τους ¨η την στοιχειοθέτησή τους την έχουν οι ίδιοι οι κάτοικοι του Κλείτου ή όσοι τους εκπροσωπούσαν.
Η ΔΕΗ, για να στείλει τα εξώδικα, δεν το έκανε τυχαία. Σημαίνει ότι λειτουργεί σύννομα και ότι τουλάχιστον αυτή έπραξε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις που είχε έναντι των κατοίκων.
Το μόνο που απομένει στους κατοίκους, για να λυθεί οριστικά και γρήγορα το πρόβλημά τους είναι να μαζευτούν όλες οι οικογένειες στο χωριό ώστε να αναγκαστεί η πολιτεία και οι φορείς της, όχι η ΔΕΗ, να τους πείσει να εγκαταλείψουν το χωριό για να μπορέσει και η ΔΕΗ, η οποία επαναλαμβάνουμε νόμιμα το επιζητά, να προχωρήσει στο έργο της χωρίς να έχει κανείς το δικαίωμα να την εμποδίζει. Τότε θα ζητήσουν ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα για τις υποδομές του χωριού και μέχρι να γίνουν οι εργασίες, η πολιτεία να τους διαθέσει διαμερίσματα ή σπίτια για να μείνουν. Είναι η υποχρέωσή της κάθε πολιτείας να το πράξει. Αυτό είναι πραγματικά ζωτικό αίτημα, πολύ πιο ζωτικό από την εφάπαξ αποζημίωση κοινωνικής αποκατάστασης που ζητούσαν!

Του Πασχάλη Τσολάκη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε τους παππούδες σας ξεσπίτωσαν οι Τούρκοι από πάτρια εδάφη τώρα ο κάθε Νικολακακος ,Ζαρίφηδες ,Δαβάκης ,Παλαβός Μπράβο τα κωλόπαιδα .

 
back to top