Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στη ΔΕΗ...


Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου πρόκειται να προβεί άμεσα στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος της ΔΕΗ για το συμβάν της διαρροής 200 τόνων πετρελαίου από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, από την οποία διαρροή όπως καταγγέλλει η Κίνηση έχει μολυνθεί το κανάλι όπου εδρεύει τον κάμπο του Ελλησπόντου. Αυτό προέκυψε μεταξύ άλλων από την συζήτηση που διοργάνωσε την Κυριακή 15 Μαρτίου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου σε συνεργασία με τον σύλλογο για την καταπολέμηση της ανεργίας Αγίου Δημητρίου- Ρυακίου και στην οποία κατέθεσαν την άποψη τους για το συμβάν τόσο η νομαρχία όσο και περιβαλλοντικές εταιρίες που ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.
Μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «έχουμε αναθέσει στην νομικό κ. Βακωνάκη να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στη ΔΕΗ, ενώ σε συνεργασία με τον σύλλογο για την καταπολέμηση ανεργίας Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου, ζητήσαμε να συγκληθεί άμεσα το τοπικό σύμφωνο συνεργασίας, που έχει συστήσει ο νομάρχης. Παράλληλα, ζητήσαμε από τον δήμαρχο Ελλησπόντου να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο Ελλησπόντου».
Στην εκδήλωση μίλησε ο αντινομάρχης Γιώργος Μαργαρίτης, ο οποίος παρουσίασε τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο νομάρχης Κοζάνης μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, λέγοντας μάλιστα πως έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν δείγματα πετρελαίου στα νερά του καναλιού, κανάλι από το οποίο αρδεύεται όλος ο κάμπος του Ελλησπόντου και όχι μόνο. Ο ίδιος δικαιολόγησε την καθυστέρηση από πλευράς της ΔΕΗ να ενημερώσει τους υπεύθυνους, γιατί όπως είπε «δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα».
Από την πλευρά του ο τομεάρχης στους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ Δημήτρης Σωτηρόπουλος, αναφέρθηκε στις διαδικασίες τις οποίες προχώρησε η ΔΕΗ από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το συμβάν από τη ΔΕΗ, την Παρασκευή το μεσημέρι 6 Μαρτίου. Όπως προσέθεσε, οι εταιρίες οι οποίες ειδοποιήθηκαν άμεσα και έχουν σχέση με την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, εγκαταστάθηκαν στον σταθμό το Σάββατο το πρωί και λάβανε τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών, οι οποίες έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, δεν έχει διαφύγει μολυσμένη ποσότητα στον κάμπο που υδροδοτεί τον Δήμο Ελλησπόντου.

Πηγή:Πρωινός Λόγος-Β.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top