Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΚΕ Κοζάνης για την δίκη των εννέα κάτοικων της περιοχής Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου...

Ο αγώνας των κατοίκων των πληττομένων, από την ΔΕΗ ΑΕ, οικισμών Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, σημείωσε σήμερα Τρίτη 17/03/2009 μια πρώτη νίκη. Οι τρεις από τους εννέα ποινικά διωκόμενους αγωνιστές αθωώθηκαν. Για τους υπόλοιπους έξι η δίκη αναβλήθηκε για αργότερα. Η αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων κατοίκων και το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης ακύρωσε την προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων και ποινικοποίησης των αγώνων που επιχειρούν από κοινού Κυβέρνηση και ΔΕΗ ΑΕ.
Μπορεί μια μάχη να κερδήθηκε όμως ο αγώνας δε σταματάει εδώ. Ο εργαζόμενος λαός (εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι) πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να κινητοποιηθούν, σε κοινή πάλη, τα λαϊκά στρώματα, μαζί με όλους τους κατοίκους που πλήττονται και να παλέψουν για ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας, λαϊκή περιουσία που θα αξιοποιεί τις εγχώριες πρώτες ύλες, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, αποκατάσταση και απόδοση για χρήση των εξορυγμένων εδαφών και ουσιαστική αποκατάσταση όσων πλήττονται από τη δράση του.
Ο μόνος δρόμος είναι η ένταση του συντονισμένου αγώνα του εργαζόμενου λαού της περιοχής για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας στην υπηρεσία του λαού, του τόπου και του περιβάλλοντος κι όχι των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ ΑΕ.
Το ΚΚΕ ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων εκφράζοντας έμπρακτα, μέσα κι έξω απ’ την βουλή, την υποστήριξή του στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα κόντρα στο δουλεμπόριο των εργολαβιών, για άμεσα μέτρα αποκατάστασης του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος από την ασύδοτη δράση της ΔΕΗ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top