Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι για το μπλόκο στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου...

Με την απαλλαγή των κατηγορουμένων από όλες τις κατηγορίες και την καταδίκη μόνο ενός από αυτούς για εξύβριση αστυνομικού, έγινε χθες η πρώτη «πράξη» της δίκης των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης που συνελήφθησαν κατά την επέμβαση των ΜΑΤ το περασμένο καλοκαίρι ύστερα από κινητοποιήσεις 24 ημερών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης κάθισαν οι 3 από τους 9 συλληφθέντες, ενώ η δίκη των υπόλοιπων 6, που είχε προγραμματιστεί να γίνει αμέσως μετά, αναβλήθηκε για τις 16 Ιουνίου λόγω παρέλευσης ωραρίου.
Οι τρεις είχαν συλληφθεί στη δεύτερη επέμβαση των ΜΑΤ, το μεσημέρι της 2ας Ιουνίου του 2008, λίγες ώρες μετά την πρωινή επέμβαση, με την οποία είχε λήξει η πολυήμερη κατάληψη των ταινιοδρόμων μεταφοράς τέφρας και λιγνίτη του μεγαλύτερου ΑΗΣ των Βαλκανίων.

Απαλλαγή
Ετσι, οι τρεις αθωώθηκαν για τη βασική κατηγορία της παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, αφού κατά την ώρα της σύλληψής τους οι ταινιόδρομοι λειτουργούσαν κανονικά. Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορουμένους και από τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής, ενώ καταδίκασε έναν από αυτούς, τον αντιδήμαρχο Ελλησπόντου, Μ. Πασχαλίδη, για την κατηγορία της εξύβρισης σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή.
«Κατέρρευσαν όλες οι κατασκευασμένες κατηγορίες της αστυνομίας και δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε πως η δεύτερη επέμβαση έγινε για αντιπερισπασμό, την ώρα που ο εισαγγελέας άφηνε ελεύθερους εμάς», είπε στο «Εθνος» ο Η. Τεντζογλίδης, πρόεδρος του Συλλόγου και Περιβάλλοντος της περιοχής, που είναι ανάμεσα στους 6 κατηγορούμενους της επόμενης δίκης.
Συνήγορος των κατοίκων ήταν ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ οι κατηγορούμενοι δεν συμφώνησαν στο εκβιαστικό -όπως το χαρακτήρισαν- αίτημα των δικηγόρων της ΔΕΗ να ζητήσουν συγνώμη και να δηλώσουν ότι δεν θα προχωρήσουν ξανά σε κινητοποιήσεις, με αίτημα να αποσυρθούν από την παράσταση πολιτικής αγωγής. Μέσα στην αίθουσα και έξω από αυτή συγκεντρώθηκαν για συμπαράσταση δεκάδες κάτοικοι της περιοχής.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος-Β. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top