Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Μετεγκατάσταση Μαυροπηγής...


Στα τέλη Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στο δ. δ Μαυροπηγής του Δήμου Πτολεμαίδας προκειμένου οι κάτοικοι του οικισμού να επιλέξουν το χώρο μετεγκατάστασης τους θέμα που απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία κατοίκων της Μαυροπηγής. Εκείνο που τονίστηκε ήταν ότι οι κάτοικοι της Μαυροπηγής δεν πρέπει να φύγουν από την περιοχή, να επικρατήσει ενότητα στις αποφάσεις τους, και να μην παρασύρονται από ορισμένους που προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν. Η διαδικασία του δημοψηφίσματος θα ακολουθήσει εκείνη της Ποντοκώμης και η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Ο Δήμαρχος Πτολεμαίδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τόνισε ότι ο Δήμος θα ενημερώσει εκ νέου όσους κατοίκους επιθυμούν για τις προτάσεις τους σχετικά με τους χώρους μετεγκατάστασης – Κουρί, Ασβεστόπετρα- όπως και να επισκεφθούν τους χώρους αυτούς.

Πρόσθεσε ότι τα πάντα είναι έτοιμα με υποδομές Τ/ Θ και προεκτάσεις ενώ, η περιοχή της Ασβεστόπετρας πληροί πολλές προυποθέσεις. Άφησε αιχμές εναντίον ορισμένων που επιχειρούν να πιέσουν καταστάσεις για να προσθέσει ότι < εμείς θέλουμε να μείνετε ελεύθεροι>. Σημείωσε ότι δεν κατανοεί τους λόγους σχετικά με την απόρριψη του ερωτηματολογίου και την απόφαση των κατοίκων να οδηγηθούν στις κάλπες, ενώ, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός της μη ενημέρωσης του για την κίνηση του Νομάρχη Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης σχετικά με την μετεγκατάσταση του οικισμού. Απαντώντας ο πρόεδρος του Τ. Σ Μαυροπηγής διευκρίνισε ότι ο κ. Καραπαναγιωτίδης επέδειξε ενδιαφέρον και δεν κατέθεσε αίτηση αποφεύγοντας να έλθει σε ρήξη με τη Ν. Α Κοζάνης.
Στην τοποθέτηση του ο Άρης Προσκυνητόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης δήλωσε στήριξη στον αγώνα της μετεγκατάστασης, όπως και όλου του Σώματος, αλλά θα πρέπει οι κάτοικοι να δρούν ενωτικά, χωρίς να βάλλονται από ορισμένους. Είπε χαρακτηριστικά < είναι δύσκολο να φύγετε από εδώ> για να υπερασπιστεί την πρόταση που υπαγορεύει μετεγκατάσταση στην Ασβεστόπετρα, για λόγους κοινής κουλτούρας και γειτονίας. Να συζητηθούν όλες οι ενστάσεις των κατοίκων της Μαυροπηγής για τους χώρους που πρότεινε ο Δήμος Πτολεμαίδας και να συζητηθούν πριν από το δημοψήφισμα ζήτησε ο Λευτέρης Λεσγίδης επικεφαλής της πρώτης πτέρυγας της ελάσσονος Αντιπολίτευσης. Έκρινε ότι κακώς δεν συμπληρώθηκε το ερωτηματολόγιο για να επισημανθούν τα όποια λάθη και αποφάνθηκε ότι κυρίαρχος στόχος είναι να μην απομακρυνθεί η Μαυροπηγή από την περιοχή. Τέλος ο πρόεδρος του Τ. Σ Ασβεστόπετρας Δημήτρης Γοτουχίδης απευθυνόμενος στο ακροατήριο είπε < Εγώ θα ήθελα να σας μιλήσω ως καλός γείτονας. Το θέμα σας είναι σοβαρό. Μη σας καθοδηγούν σε θολά νερά.> Καθ΄ όλη τη διάρκεια της συζήτησης επικράτησε ένταση ενώ, δεν έλειψαν και λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ του Προεδρείου και του προέδρου του Συλλόγου Πληττομένων Μαυροπηγής Αναστάσιο Εμμανουήλ.

Πηγή: Πρωινός Λόγος - Μαίρη Κεσκιλίδου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ειναι ξεκαθαρο δε σέβαται κανεις τη Μαυροπηγή. μονο η ενοτητα των πολιτων της Μαυροπηγης θα τους κάνει να αλλάξουν γνωμη

 
back to top